Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PROIECT: Primăria Târgovişte va reabilita integral 180 de locuinţe din zona I.E. Florescu şi Romlux

PROIECT: Primăria Târgovişte va reabilita integral 180 de locuinţe din zona I.E. Florescu şi Romlux 

cristi stan - carmen holban

Până la jumătatea lunii septembrie, Primăria Târgovişte va depune cererea de finanţare pentru obţinerea a şase milioane de euro din fondurile Uniunii Europene, sumă ce va fi utilizată în domeniul social şi educativ. Proiectul vizează şi îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv reabilitarea integrală a 90 de apartamente de pe strada I.E. Florescu. Edilul Cristian Daniel Stan a anunţat astăzi că administraţia locală are în lucru încă un proiect de acest fel, pentru Cartierul Romlux.

„Pentru prima dată, nu se vor face numai reabilitări ale spaţiilor comune, ci vor fi lucrări care vor viza, în prima fază, zona IE Florescu – 90 de apartamente şi apoi 90 de case în Cartierul Romlux, existând fonduri inclusiv pentru clarificarea regimului juridic. Pe ambele proiecte, avem undeva la 600 de beneficiari. Parteneri ne vor fi Grădiniţa nr. 15 şi Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino.

Vom avea after school-uri, programul a doua şansă şi încurajarea unor afaceri. Avem undeva la 20 de start-up-uri a câte 25.000 de euro fiecare, plus subvenţii pentru ucenicie – 30 de beneficiari cu câte 620 lei lunar, timp de 6 luni.

Practic, cu acest proiect, deschidem seria accesării de fonduri europene la nivelul municipiului Târgovişte. Pentru început, pe zona de asistenţă socială, pentru că aici s-au deschis axele, urmând să continuăm pe Programul Operaţional Regional”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Adaugă un Comentariu

*