Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PROIECT: Reţea naţională de promovare a egalităţii de şanse a femeilor pe piaţa muncii

PROIECT: Reţea naţională de promovare a egalităţii de şanse a femeilor pe piaţa muncii 

Foto: www.mediasinfo.ro

Ministrul delegat pentru Dialog Social – Aurelia Cristea şi Asociaţia React pun bazele primei reţele naţionale de promovare a egalităţii de şanse a femeilor pe piaţa muncii din România.

Asociaţia React derulează proiectele „Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile” (Safir) şi „Anotimpuri la borcan”, care vizează formarea şi integrarea socio-profesională a 3.500 de femei din România. Pe parcursul implementării acestor proiecte, Asociaţia React a identificat o serie de nevoi naţionale în ceea ce priveşte egalitatea de şanse a femeilor pe piaţă muncii din România. Ministrul delegat pentru Dialog Social şi reprezentanţii organizaţiei au identificat necesitatea înfiinţării unei reţele pentru promovarea egalităţii de şanse a femeilor pe piaţa muncii din România.

“Am remarcat în cadrul acestei întâlniri mai multe proiecte de economie socială sustenabile, care continuă să genereze locuri de muncă și după încheierea finanțării europene. Sunt sigură că și proiectul «Anotimpuri la borcan», prin care sute de gospodine sunt ajutate să-și valorifice produse create după rețete tradiționale, va avea același succes. Sunt impresionată de dedicația și energia cu care Asociația React răspunde unor nevoi ale comunității. În ceea ce privește proiectele legate de egalitatea de șanse, Asociația React are toată susținerea mea”, a declarat Aurelia Cristea, Ministrul delegat pentru Dialog Social.

Reţeaua va reuni organizaţii nonprofit, instituţii, companii şi specialişti independenţi în domeniu şi va avea trei direcţii majore de acţiune:

1. Educaţie – prin încurajarea şi creşterea accesului la informaţii privind egalitatea de şanse a femeilor pentru toate categoriile sociale.
2. Advocacy – prin care se va urmări adaptarea legislaţiei ce vizează integrarea socială şi economică a femeilor din România, astfel încât să asigure o evoluţie pozitivă în respectarea egalităţii de şanse.
3. Cercetare – prin care se vor acoperi nevoile de cercetare şi de date statistice pentru domeniul egalităţii de şanse a femeilor pe piaţa muncii din România.

“Egalitatea de şanse a femeilor încă este o provocare a societăţii din România, atât din punct de vedere al integrării lor pe piaţa muncii cât şi în ceea ce priveşte echilibrul viaţa profesională – viaţa personală. Astăzi, am găsit o soluţie pentru a oferi o abordare integrată a problematicii egalităţii de şanse a femeilor. Reţeaua Naţională pentru Promovarea Egalităţii de Şanse a Femeilor pe Piaţa Muncii din România va fi deschisă tuturor specialiştilor din domeniu şi va avea că scop îmbunătăţirea situaţiei economice şi sociale a femeilor. Deschiderea doamnei ministru, Aurelia Cristea, şi dorinţa de implicare în reţea, ne demonstrează faptul că putem conta pe intervenţia instituţiilor statului în susţinerea şi promovarea femeilor din România”, a declarat Anca Ştefan, Preşedintele Asociaţiei React.

În următoarea perioadă va fi demarat procesul de înfiinţare propriu-zisă a reţelei şi de atragere a organizaţiilor şi persoanelor interesate să susţină promovarea egalităţii de şanse a femeilor pe piaţa muncii din România.

Adaugă un Comentariu

*