Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PROIECT: Salvaţi Copiii oferă suport psihologic copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate

PROIECT: Salvaţi Copiii oferă suport psihologic copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate 

salvati copiii

1.280 de copii care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate vor primi suport psihologic, social și educațional în cadrul proiectului „Protecție și educație pentru copiii afectați de migrația pentru muncă în străinătate, prin centre de zi”, implementat de Organizaţia Salvaţi Copiii şi Velux Foundations.

“Este dificil pentru un copil ai cărui părinți sunt plecați la muncă în străinătate să aibă același comportament ca înainte de plecarea acestora. Lipsa lor îl va face să se simtă frustrat și să dezvolte diverse probleme de ordin emoțional, educațional și social. Prin proiectul lansat astăzi, derulat cu sprijnul financiar al Velux Foundations, vom dezvolta serviciile de suport și consiliere pentru aceștia, precum și o importantă componentă de informare și consiliere pentru părinți și specialiști, privind nevoile copiilor aflați în această situație și obligațiile ce revin părinților la plecarea din țară”, spune Gabriela Alexandrescu – preşedinte executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Proiectul „Protecție și educație pentru copiii afectați de migrația pentru muncă în străinătate, prin centre de zi” se va derula până în 30 septembrie 2017 în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Suceava, Vaslui, Timiș. Valoarea finanțării oferite de Velux Foundations este de 1.333.333 Euro, iar valoarea totală a proiectului, fără TVA, este de 1.358.983 euro. În cadrul proiectului se va crea şi o linie telefonică Help-Line pentru a oferi consiliere copiilor și persoanelor în grija cărora au rămas aceștia și pentru a-i îndruma către diverse servicii.

Potrivit statisticilor, 82.339 de copii din România au părinții plecați la muncă în străinătate. Mai mult, patru din zece copii au ambii părinţi plecaţi peste hotare sau provin din familii în care părintele unic susţinător este plecat.

Adaugă un Comentariu

*