Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROMOVARE: Concert de colinde româneşti autentice, în cea mai populară staţie din Londra

PROMOVARE: Concert de colinde româneşti autentice, în cea mai populară staţie din Londra 

concert colinde londra 1

Sudenţii români care au lansat la Londra campania „Fight stereotypes. United for change” continuă să promoveze identitatea culturală românească pe teritoriul Marii Britanii, aducând în faţa publicului costume şi colinde autentice.

Pentru prima dată, într-una dintre cele mai populare staţii din Londra – St Pancras International au răsunat colindele româneşti şi emoţionante piese muzicale dirijate de notele înălţătoare ale pianului.

CITEŞTE ŞI: „Două studente au lansat la Londra o campanie de promovare a României. Alătură-te şi tu!”

„Am primit cu mare entuziasm propunerea Andreei de a organiza un astfel de eveniment. Este o bucurie pentru mine sa pot contribui la acesta campanie care isi propune sa schimbe imaginea romanilor in Marea Britanie. Sper ca prin muzica sa transmitem un mesaj pozitiv si lumea sa inceapa sa asculte muzica noastra si mai putin vocea celor rautaciosi”, a declarat Eduard Sebastian Maracine – cel care a dirijat concertul, cântând la pian.

andreea caraveteanuPrin astfel de evenimente, tinerii romani isi propun sa prezinte comunitatii in care traiesc traditiile si obiceiurile ce aduc aminte de Sfânta Sărbătoare a Crăciunului şi de ţara lor.

„Decembrie înseamnă colinde şi sfânta aşteptare a Naşterii lui Hristos. Este o mandrie si onoare pentru noi sa perpetuam traditiile si colindele noastre, ce se împletesc armonios cu sentimentul iubirii de neam şi cu aducerea aminte de cei care au luptat pentru ca noi, azi, să spunem, de oriunde am proveni şi oriunde ne-am afla în lume, că suntem români, fii ai aceleiaşi Patrii-Mamă. Mie imi place sa cred ca nici un gest nu este neinsemnat. Poate schimba ziua cuiva. Poate schimba viata cuiva”, precizează dâmboviţeanca Andreea Caraveţeanu – studenta la Universitatea Westminster din Londra.

concert colinde londra 2

Adaugă un Comentariu

*