Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » PROMOVARE: Economia circulară şi noile modele de afaceri, în centrul UrbanFest, Bucureşti 2016

PROMOVARE: Economia circulară şi noile modele de afaceri, în centrul UrbanFest, Bucureşti 2016 

Sursa foto: www.cifn.info

UrbanFest, festival care promovează valorile europene în spaţiul urban, s-a desfăşurat anul acesta la Bucureşti, în perioada 1-4 octombrie, şi a fost vizitat de peste 7.000 de persoane. Agora consumului responsabil, din Piața George Enescu, a reunit 17 organizații implicate în activități de revalorificare a deșeurilor. Participanții au construit în timpul festivalului o casă din materiale naturale – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Dezbaterile din festival s-au concentrat pe diferite aspecte ale economiei circulare, cum ar fi: noile modele de afaceri bazate pe acest concept, posibilitatea de a dezvolta proiecte transfrontaliere în domeniu, meserii ale viitorului pornind de la principiul circularității, materiale inovatoare ale industriilor de produs (cum ar fi cânepa), provocări și soluții pentru reciclarea urbană și, nu în ultimul rând, importanța și modul de utilizare a materialelor naturale într-un sistem de construcții modern. UrbanFest a inclus și o expoziție cu tema „Recuperarea spațiilor abandonate în București”, realizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

„Peste 70% din populația Europei, aproximativ 300 de milioane de oameni, se află în orașe și în zonele urbane (…). Iată de ce orașele sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor UE privind o dezvoltare inteligentă, durabilă şi incluzivă. Fondurile disponibile pentru orașele din România în perioada de programare 2014-2020 oferă oportunități deosebite. Sunt foarte mulțumită că România a ales să aloce aproape 1,2 miliarde de euro pentru dezvoltarea urbană durabilă, fonduri care vor fi gestionate în mod direct de către orașele-reședință de județ. Aceasta reprezintă 11% din alocarea pentru România din Fondul european de dezvoltare regională şi este mult peste nivelul minim de 5%, dar și peste media UE, care este de 8%”, a declarat Corina Creţu – comisarul european pentru politică regională.

Adaugă un Comentariu

*