Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PROMOVARE: Primăria Târgovişte scoate în lume bisericile medievale din secolul al XVI-lea

PROMOVARE: Primăria Târgovişte scoate în lume bisericile medievale din secolul al XVI-lea 

promovare biserici 1

Târgoviştea deţine comori nepreţuite, semne, urme, dovezi trainice ale existenţei şi luptei românilor pentru neatârnare, pentru libertate, credinţă şi tihnă. Acum, autorităţile locale, prin proiecte finanţate din fonduri de la Uniunea Europeană, încearcă să scoată aceste valori în lume, să le prezinte şi altora, să-i invite la Târgovişte pentru a vedea cum freamătă istoria şi cum ne-am îngrijit de aceste bijuterii lăsate nouă moştenire.

Din întreaga suită de proiecte, astăzi, a fost lansat cel legat de promovarea turistică a bisericilor medievale din secolul al XVI-lea, existente pe teritoriul municipiului Târgovişte, respectiv: Mitropolia, Biserica Albă, Biserica Sfântul Gheorghe şi Biserica Sfântul Nicolae Androneşti. Valoarea nerambursabilă este de 878.974,00 lei.

Aşa după cum reiese din datele prezentate de membrii echipei de implementare, „obiectivul general al proiectului constă în promovarea turistică a monumentelor istorice de interes naţional prin crearea unui brand turistic naţional, care va contribui la valorificarea potenţialului cultural-istoric, la îmbunătăţirea imaginii localităţii, regiunii şi a României, la stimularea creşterii economice a municipiului Târgovişte prin turism”.

promovare biserici 2Se vrea extinderea sezonului turistic pe tot parcursul anului. De asemenea, se intenţionează crearea de condiţii pentru practicarea mai multor forme de turism-ecumenic, cultural, festivalier.

„Promovarea bisericilor medievale din secolul al XVI-lea va avea un impact naţional deosebit contribuind la dezvoltarea turismului intern. Bisericile din Târgovişte vor fi introduse pe harta turistică a României. Vor reprezenta noi obiective ca destinaţii turistice”.

La întâlnirea de astăzi, desfăşurată în foaierul Teatrului Tony Bulandra, alături de echipa de implementare, s-au mai aflat teologi, istorici, arhitecţi, jurnalişti şi elevii de la Liceul Petru Cercel din Târgovişte.

În perioada 18 – 24 februarie 2015, va fi deschisă la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte o expoziţie de fotografie şi afiş având ca tematică bisericile din secolul al XVI-lea.

Adaugă un Comentariu

*