Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PROPUNERE: Fermierii cer Guvernului să renunţe la ajutoarele sociale fiindcă încurajează lenea!

PROPUNERE: Fermierii cer Guvernului să renunţe la ajutoarele sociale fiindcă încurajează lenea! 

Sursa foto: captură Pro TV

Spiritualul ministru al Agriculturii, Petre Daea, cel care voia ca oaia să devină simbolul naţional şi care a lansat celebra sintagmă comică „lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu găseşti o oaie”, umblă pe la toate târgurile şi festivalurile tradiţionale din ţară, se plimbă printre tarabele încărcate cu de toate şi spune că o ducem bine. Uite prosperitate! Hărnicie! Agricultura românească merge precum acceleratul!

La „Răvăşitul oilor” de la Bran însă, ministrului nu i-a mai mers cu poezioara concepută pe genunchi. I s-a înfundat! Crescătorii de animale i-au reproşat că lenea e cucoană mare în România, fiindcă prea se dau multe ajutoare sociale. Au cerut oamenii să fie trimisă lumea la muncă, nu să stea acasă pe bani de la stat! Din cauza indemnizaţiilor sociale, oierii nu mai găsesc forţă de muncă, plus că tinerii nu vin să lucreze la stână!

Un fermier i-a reproşat ministrului că nu cunoaşte ceea ce se întâmplă cu adevărat în ţară, că e rupt de realitate! Când stai în birou şi primeşti rapoarte, cifre, totul e bine, vezi altfel lucrurile, dar la ei, la talpa ţării, la truditorii pământului, nu este mare bucurie. Agricultura, zootehnia în special, este la pământ şi doar prin eforturile lor disperate reuşesc crescătorii de animale să facă faţă problemelor.

Adaugă un Comentariu

*