Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PROPUNERE: Lt. Alin Marinescu, rănit în Afganistan, ar putea deveni cetăţean de onoare al Târgoviştei

PROPUNERE: Lt. Alin Marinescu, rănit în Afganistan, ar putea deveni cetăţean de onoare al Târgoviştei 

Sursa foto: citynews.ro

Ministerul Apărării Naţionale a solicitat administraţiei publice a municipiului Târgovişte să-i acorde titlul de cetăţean de onoare locotenentului Ionuţ Alin Marinescu – rănit în dimineaţa zilei de 30 martie 2014 în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan. Ulterior, militarul târgoviştean a fost încadrat în gradul II de invaliditate, ca urmare a pierderii braţului stâng.

Primarul interimar Cristian Daniel Stan a introdus proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal Târgovişte din data de 21 octombrie, astfel încât, dacă aleşii vor aviza favorabil această propunere, ceremonia de acordare a titlului de cetăţean de onoare să poată avea loc cu ocazia evenimentelor militare ce se vor organiza, joi – 22 octombrie 2015, la Cimitirul de Onoare Românesc din Teiş.

În aprilie 2014, ministrul Apărării Naţionale – Mircea Duşa l-a înaintat în grad pe târgovişteanul Ionuţ Alin Marinescu, în cadrul unei scurte ceremonii organizată chiar în spitalul din Germania, unde se afla sub îngrijire militară alături de alţi doi militari răniţi în teatrul de operaţii din Afganistan, cărora le-a înmânat Emblema de Merit în Slujba Păcii, clasa I. Din păcate, în atacul sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă în care se aflau militarii români, şi-a pierdut viaţa plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu.

Adaugă un Comentariu

*