Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PROPUNERE: Viitoarele mămici ar putea beneficia de decontarea tuturor analizelor medicale legate de sarcină

PROPUNERE: Viitoarele mămici ar putea beneficia de decontarea tuturor analizelor medicale legate de sarcină 

claudia gilia, presedinta OFSD

Propunerea a fost cuprinsă în pactul iniţiat de Organizaţia de femei a PSD, cu speranţa că va fi semnat de toate formaţiunile politice reprezentate în parlament. Potrivit Claudiei Gilia – preşedinta OFSD Dâmboviţa, docuemntul prevede măsuri pentru încadrarea corectă a femeilor pe piaţa muncii, eliminarea discriminării şi pedepse aspre în caz de hărţuire. De asemenea, se mai urmăreşte obţinerea unei reprezentări corecte, spre paritate, a femeilor în funcţiile de conducere, politice ori manageriale.

Dincolo de aceste măsuri care privesc în special activitatea profesională a femeii, s-au propus şi iniţiative de ordin social. Primul pas s-ar putea face începând cu 2016. Viitoarele mămici ar putea beneficia de anul viitor de decontarea tuturor analizelor medicale legate de sarcină. De asemenea, se doreşte schimbarea legislaţiei astfel încât, în perioada concediului de maternitate, să fie plătite integral. Totodată, li se va da posibilitatea ca, la reîncadrarea în muncă, să opteze pentru o normă de 4 ore. În plus, spune Claudia Gilia, s-a propus creşterea ajutorului de stat pentru reîntoarcerea la serviciu, până ce copilul împlineşte 2 ani, respectiv 3 ani în cazul celor cu handicap, de la 500 la 600 de lei.

Adaugă un Comentariu

*