Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 18, 2021
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » Propunerile UE pentru combaterea evaziunii fiscale

Propunerile UE pentru combaterea evaziunii fiscale 

Foto: iefimerida.gr

Comisia Europeană a publicat noile propuneri de combatere a evaziunii fiscale, rezultate în urma alinierii legislaţiilor fiscale naţionale. Se doreşte contracararea, în mod real şi eficient, a practicilor fiscale agresive ale companiilor mari – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„În fiecare an, se pierd miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale – bani care ar putea fi folosiți pentru serviciile publice precum școlile sau spitalele sau pentru a stimula crearea de locuri de muncă și creșterea economică. Rezultatul este că europenii și întreprinderile care joacă corect ajung să plătească impozite mai mari. Este o situație inacceptabilă și acționăm acum pentru remedierea ei. Pasul de astăzi este un pas important pentru crearea unor condiții echitabile pentru toate întreprinderile și pentru o impozitare mai corectă și mai eficace pentru toți europenii”, a declarat Pierre Moscovici – comisarul pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă.

Pachetul de măsuri are la bază cei trei piloni din agenda Comisiei pentru o impozitare mai echitabilă:
– asigurarea unei impozitări eficace în UE, printr-o propunere de Directivă privind combaterea evaziunii fiscale, precum și printr-o Recomandare privind tratatele fiscale;
– creșterea transparenței fiscale, prin revizuirea Directivei privind cooperarea administrativă;
– asigurarea unor condiții de concurență echitabile, prin intermediul unei Comunicări privind o strategie externă de impozitare eficace.

Cele două propuneri legislative din acest pachet vor fi transmise Parlamentului European pentru consultare și Consiliului UE pentru adoptare.

Adaugă un Comentariu

*