Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Prostia, ca o… viitură!

Prostia, ca o… viitură! 

ion obagila 1Avem inundaţii. Avem şi guvern. Capabil şi incapabil. Să fie de toate. Să nu ne plângem de vreo lipsă. Din păcate, nu avem politicieni adevăraţi, indivizi care să lupte pentru binele ţării, nu doar pentru haita la care au semnat adeziune.

Când l-am auzit pe ministrul Oprea, de la Interne, că avem la inundaţii aproximativ două victime, am zâmbit. Să zicem că totul a fost de la emoţii… A urmat Dragnea, care a spus mulţimii pesediste, la Craiova, că s-a încărcat pozitiv, la Novaci. Am râs amar! Vine apoi un ciudat, Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învăţământ Superior, un fel de băgător de seamă, care a declarat, umil, linguşitor, pupincuristic, cu discernământ, că apa aduce noroc! Şi va aduce noroc lui Victor Ponta şi PSD-ului. M-a luat ameţeala. Senzaţia de vomă.

Până unde poate ajunge prostia în politică, servilismul, demagogia. Să încerci să transformi un necaz, o catastrofă în capital politic, în discurs glorios pute urât, cronic, fără scăpare. Mai bine tăcea Costoiu şi rămânea un mic filozof. Până la urmă, aşa se face politică la noi, nu au treabă discursurile de doi lei cu realitatea. Aflarea în treabă este la modă.

Adaugă un Comentariu

*