Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROTECȚIA CONSUMATORULUI SOMEAZĂ BCR să scadă de la 11% la 2% dobânda unui client

PROTECȚIA CONSUMATORULUI SOMEAZĂ BCR să scadă de la 11% la 2% dobânda unui client 

bcr

OPC Suceava somează BCR să pună în aplicare o decizie definitivă a instanţei prin care dobânda unui client ar trebui redusă de la 11% la sub 2%, după ce judecătorii au găsit de două ori aceeaşi clauză abuzivă în contractul de credit al acestuia. BCR a fost amendată cu 5.000 de lei și s-ar putea trezi cu o agenţie închisă, dacă nu pune în aplicare decizia.

Banca Comercială Română este ameninţată cu sancţiuni dure de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava. Tribunalul Suceava a respins, pe 9 octombrie, o contestaţie a unui proces verbal prin care CJPC Suceava cerea punerea în legalitate a unui contract de credit încheiat de un consumator şi BCR. Prevederile procesului verbal spun că BCR trebuie să modifice dobânda clientului în cauză de la 11% la sub 2%.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor sau asociaţiile pentru protecţia consumatorilor pot chema în judecată pe profesionistul care utilizează contracte de adeziune ce conţin clauze abuzive. Instanţa poate să dispună încetarea folosirii acestor clauze, precum şi modificarea contractelor aflate în curs de executare, prin eliminarea clauzelor abuzive. De efectele unei decizii favorabile ale instanţei ar urma să beneficieze toţi consumatorii afectaţi de practicile abuzive, fără ca aceştia să trebuiască să iniţieze acţiuni separate.

Preşedintele ANPC, Bogdan Nica, declara că Autoritatea va cere instanţelor să aplice noile prevederi ale legii inclusiv în procesele aflate acum pe rol.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Foto: http://eangajare.com

Adaugă un Comentariu

*