Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PROTEST: Angajaţii APIA nu cer salarii mai mari, ci să nu li se ia din bani!

PROTEST: Angajaţii APIA nu cer salarii mai mari, ci să nu li se ia din bani! 

protest APIA Dambovita

Astăzi şi ieri, angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au declanşat proteste, nemulţumiţi fiind de anumite prevederi ale noii legi a salarizării bugetarilor. În toate instituţiile din ţară, funcţionarii APIA au întrerupt activitatea între orele 09:00 şi 12:00. Conform actului normativ, veniturile salariaţilor APIA ar urma să se reducă cu sume cuprinse între 700 şi 1.300 de lei.

Oana Năstase, purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa, a spus că cei 100 de protestatari nu cer să le crească veniturile, ci să nu le scadă, aşa cum se preconizează să se întâmple după 1 ianuarie 2018.

„Este un protest spontan. Nu vorbesc în calitate de reprezentant al instituţiei, ci de coleg al celor adunaţi aici pentru a ne manifesta nemulţumirea pentru că nouă, de la 1 ianuarie 2018, ni se vor diminua veniturile. Salariul nostru net o să înregistreze o scădere între 700 şi 1.300 lei, deci ceva destul de consistent şi nu suntem de acord. E normal să nu fim de acord cu acest lucru.

Nu am cerut mărire salarială, cum ni s-a promis, dar ne dorim păstrarea veniturilor actuale, pentru că noi întotdeauna am răspuns prezent şi, ori de câte ori am fost solicitaţi, am muncit mult peste timpul normal, cel de 8 ore pe zi. Nu vrem să boicotăm calendarul de activităţi, destul de îndrăzneţ, stabilit de conducerea noastră şi de Ministerul Agriculturii. Vrem să ne rezolvăm toate sarcinile, dar să fim plătiţi în condiţii normale şi nu să ni se diminueze veniturile, mai ales că în centrala noastră, respectiv colegilor din centrală li se măresc salariile. Nouă ne scad, iar lor le cresc şi nu e corect. Noi suntem încadraţi pe altă grilă.

Noi nu suntem serviciu deconcentrat, suntem agenţie de plăţi şi nu e corect. Nu putem să acceptăm acest lucru, trebuie să avem şi noi o stabilitate, să avem o garanţie a unui venit ca să putem să dăm nişte rezultate pozitive ale muncii noastre.

Ştim că se vehiculează că avem salarii colosale. Avem nişte salarii decente, raportat la volumul de muncă şi la responsabilităţile pe care ni le-am asumat de fiecare dată. Salariile noastre sunt afişate pe site, dar şi aici la sediul instituţiei, declaraţiile de avere sunt publicate. Deci nu vrem creştere salarială, vrem să ni se menţină veniturile actuale. Este vorba de o altă încadrare, pe o altă grilă, şi trecerea contribuţiilor, cumulat, au dus la această scădere a venitului net, deşi am fost asiguraţi că nu vom avea pierderi de venituri”, a declarat Oana Năstase.

Pe surse, am aflat că de la centru s-a cerut lista cu numele angajaţilor APIA care au protestat pe parcursul celor două zile. Să se vizeze cumva o sancţionare a acestora?

2 Răspunsuri la PROTEST: Angajaţii APIA nu cer salarii mai mari, ci să nu li se ia din bani!

 1. OOOOOOOOOO

  Salariile nu scad din cauza legii salarizarii ci scad din cauza noilor prevederi ale codului fiscal.
  Salariul brut ramane acelasi sau va fi mai mare, insa din salariul brut nu se vor scadea contributii de 33% (cum a fost pana acum) ci se vor scadea contributii de 47,5 % (10% impozit pe venit, 25% contributii sociale, 10% contributia sociala de sanatate si 2,5% contributia pentru munca).
  Cu alte cuvinte scade salariul net, nu brut.
  Scaderea netului va exista si in conditiile in care se va marii salariul brut cu 25% la 1 ianuarie 2018.

   

Adaugă un Comentariu

*