Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » PROTEST: Bannerul disperării! Locatarii din blocul groazei de la Călăraşi s-au săturat de promisiuni

PROTEST: Bannerul disperării! Locatarii din blocul groazei de la Călăraşi s-au săturat de promisiuni 

Foto: infomuntenia.ro

Guvernul Ponta a promis ajutor. Vorbe fără fapte! Aşa îşi strigă disperarea familiile din Călăraşi rămase fără casă după explozia din seara de Crăciun a anului trecut. Două persoane şi-au pierdut atunci viaţa. De asemenea, toate cele opt apartamente de pe scara unde s-a produs deflagraţia au fost avariate. Tot aşa sunt şi acum, la aproape un an de zile de la nenorocire.

Indignaţi că autorităţile nu i-au ajutat cu nimic, deşi vicepremierul Gabriel Oprea le-a promis sprijin chiar a doua zi după explozie, şi fiindcă tot e moda afişajului stradal aflându-ne în plină campanie electorală, oamenii au amplasat zilele acestea pe faţada blocului un banner uriaş, în semn de protest. „Plimbaţi. Amânaţi. Minţiţi. 25 decembrie 2013. Guvernul Ponta a promis ajutor. Vorbe fără fapte! Locatarii încă aşteaptă”.

Sunt voci care susţin că locatarii din blocul groazei nu ar fi recurs la acest gest dacă nu ar fi fost sprijiniţi de Alianţa Creştin Liberală, organizaţia din Călăraşi fiind una dintre cele mai puternice din ţară. Alţii spun că ACL-iştii nu ar fi recurs la aceasta strategie electorală dacă primarul Călăraşiului – Daniel Drăgulin nu ar fi părăsit PNL pentru UNPR, fiind şi acesta este la fel de vinovat pentru neimplicare ca şi Victor Ponta. Dincolo de lupta politică rămâne însă realitatea crudă: Au trecut 10 luni, iar aceşti oameni nu au primit niciun sprijin din partea autorităţilor!

La fel stau lucrurile şi în oraşul Fieni, judeţul Dâmboviţa, unde, de asemenea, un bloc a sărit în aer. S-a întâmplat în luna octombrie 2013. Au murit atunci două persoane. Expertiza efectuată de autorităţi a relevat că cele trei etaje afectate de suflul exploziei trebuie să fie dărâmate. Mai departe, nu s-a întâmplat nimic. Sătui să tot aştepte, locatarii au decis să se mute înapoi în casele lor, aşa şubrede cum sunt.

Adaugă un Comentariu

*