Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PROTEST: Deputatul Stanciu Zisu a luat poziţie împotriva abuzurilor de la Chişinău

PROTEST: Deputatul Stanciu Zisu a luat poziţie împotriva abuzurilor de la Chişinău 

stanciu zisu 1

Deputatul de Dâmboviţa Stanciu Zisu este unul dintre cei 23 de parlamentari români, curajoşi, care au luat imediat poziţie împotriva abuzurilor comise de autorităţile din Republica Moldova care, în cel mai pur stil stalinist, au declarat indezirabil un cetăţean român.

George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, a fost expulzat din Moldova fără nicio explicaţie din partea Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chişinău. Acţiunea antidemocratică s-a petrecut cu trei zile înainte de desfăşurarea la Chişinău a unei manifestaţii stradale pentru Unire.

Parlamentarii români cer autorităţilor moldovene să revoce, de urgenţă, măsurile ilegale luate împotriva unui cetăţean român. Susţin demnitarii bucureşteni că aceste practici, care încalcă libertatea de conştiinţă, libertatea de exprimare şi libertatea de asociere, nu pot fi tolerate.

Republica Moldova, în repetate rânduri, şi-a exprimat intenţiile de aderare la Uniunea Europeană şi a pretins că se află într-un parteneriat special cu România, iar acum îşi dă în petic prin acest atentat la libertate.

Adaugă un Comentariu

*