Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Protest din suflet şi conştiinţă!

Protest din suflet şi conştiinţă! 

ion obagilaAţi văzut ce se întâmplă în aceste zile? Toţi nababii plătiţi din bani publici vor să iasă la pensie! Nu mai contează că sunt sănătoşi, tineri, rumeni în obraji, odihniţi şi că au purtat ani în şir haina sigură, curată şi îndestulată a statului. Vor să părăsească acuşica, acuşica, sistemul pe care l-au slujit pe o uşă, pentru a intra pe alta! Culmea, tocmai în această perioadă când guvernanţii se dau de ceasul morţii să pună la punct jaful numit pensii speciale! De salarii nesimţite, încă nu se vorbeşte nimic.

Mi se face scârbă când îi văd pe vaşnicii slujitori ai patriei cum fac coadă la preşedintele ţării pentru a prinde ultimul tren al pensiilor îndestulate. Am devenit din ce în ce mai indignat din cauza acestei situaţii. Parcă am fi o republică din America de Sud, unde poporul este bun doar să pui birul şi tunul pe el!

Înţeleg importanţa unor funcţii, a unor profesiuni, dar, fraţilor, nu doar voi reprezentaţi ţara, nu doar voi trebuie să trăiţi normal! Nu doar voi luptaţi pentru patrie! Noi, restul, ce rost avem? Trăim parcă într-un film ştiinţifico-fantastic, unde sistemul de putere îşi protejează doar proprii oameni, restul, plebea, la diverse, la munca de jos! La sărăcie!

Este momentul să ne revenim, să punem capăt acestor discrepanţe care nu fac cinste unei societăţi care se vrea a fi dreaptă. Nu-mi doresc ca, atunci când văd pe stradă un ofiţer superior, un magistrat, un bugetar din sfere înalte, un politician, să înjur printre dinţi. Vreau să îi respect pentru probitatea lor, pentru modestia lor, pentru patriotism, pentru ceea ce fac pentru ţară.

Merită, nu zic, să fie plătiţi bine, ţinuţi în puf, dar parcă-i prea de tot. De ce li se cuvine lor totul şi nouă doar ce rămâne de la festinul lor? Uitaţi de talpa ţării, domnilor, şi nu este bine! Reveniţi-vă!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*