Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Protocol de colaborare cu turcii din Karadeniz Eregli

Protocol de colaborare cu turcii din Karadeniz Eregli 

Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte, a semnat pe 8 iulie a.c., protocolul prin care cele două localităţi se angajează la o bună cooperare privind relaţiile culturale şi socio-economice.

De remarcat faptul că localitatea Karadeniz Eregli, găzduieşte sediul central al uneia dintre cele mai mari companii metalurgice din Turcia – Erdemir, dar şi faptul că Turcia se situază pe un loc fruntaş în ceea ce priveşte creşterea economică, înregistrată în prima jumătate a acestui an.

Prin semnarea acestui act de înţelegere şi cooperare, se are în vedere consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare la nivelul administraţiilor publice locale, dar şi facilitarea unor schimburi de experienţă în ceea ce priveşte actul cultural.


În acelaşi timp, primarul Gabriel Boriga şi omologul său din Karadeniz Eregli – Turcia, Halil Posbiyik, au în vedere dezvoltarea şi susţinerea reciprocă a unor programe şi proiecte ce vizează sectorul infrastructurii rutiere şi mediul.

O altă latură a protocolului face referire la turism, cei doi edili purtând ample discuţii în această direcţie, dar şi în ceea ce priveşte sportul.

De asemenea, delegaţia Primăriei Municipiului Târgovişte a fost invitată să participe şi la Festivalul Internaţional de Cultură şi Artă, ce se desfăşoară de mai bine de 18 ani în Karadeniz Eregli – Turcia, primarul Gabriel Boriga fiind oaspetele de seamă al acestui eveniment.

Adaugă un Comentariu

*