Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PROTOCOL: Fermierii din România şi Republica Moldova îşi dezvoltă relaţiile de cooperare!

PROTOCOL: Fermierii din România şi Republica Moldova îşi dezvoltă relaţiile de cooperare! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: procore.md)

Federaţia Naţională Pro Agro a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni, având ca scop facilitarea schimbului de bune practici şi dezvoltarea relaţiilor de cooperare în domeniul agricol între România şi Republica Moldova.

În acest sens, pe 10 noiembrie, se va organiza la Chişinău Forumul Agricol Transfrontalier UFMR – Uniunea Fermierilor din Moldova şi România. La eveniment, vor fi prezenţi 100 de fermieri din cele două ţări, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor. Vor fi dezbătute problemele producătorilor din sectorul agrozootehnic și industria alimentară din Republica Moldova, avantajele României ca membru al Uniunii Europene și provocările pe care le întâmpină ambele state.

Grupurile de lucru vor defini pentru fiecare sector cele mai importante probleme şi vor identifica soluţii fezabile pentru diminuarea acestora, cu acţiuni concrete definite pe termen scurt, precum şi obiective pe termen mediu. De asemenea, va fi lansată prima platforma comună pentru promovarea şi cooperarea agricultorilor din Republica Moldova şi România – www.ufmr.eu (Uniunea Fermierilor din Moldova şi România).

Adaugă un Comentariu

*