Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 2, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROTOCOL: Ministerul Agriculturii vrea să revitalizeze liceele de profil cu sprijinul universităţilor

PROTOCOL: Ministerul Agriculturii vrea să revitalizeze liceele de profil cu sprijinul universităţilor 

daniel constantin - sorin campeanu

Ministrul Agriculturii – Daniel Constantin a semnat astăzi, la Târgovişte, un parteneriat cu Consorţiul Universităţilor de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din România, condus de Sorin Câmpeanu – rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, protocol care urmăreşte între altele şi revitalizarea celor 150 de licee de profil. Planul de măsuri care va fi elaborat în colaborare cu mediul academic va ţine cont de faptul că, în agricultură, este nevoie nu doar de ingineri, ci şi de tractorişti.

Urmare protocolului semnat, studenţii din cele patru centre universitare agronomice din ţară vor avea posibilitatea de a efectua stagiile de practică în cadrul instituţiilor subordonate Ministerului Agriculturii, dar şi în structurile centrale. Totodată, Consorţiul va deveni partener de consultare şi elaborare a actelor normative fundamentate de către Ministerul Agriculturii.

„De asemenea, prin acest acord de colaborare, ne propunem să dăm posibilitatea universităţilor să acceseze fonduri europene pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Mă refer la staţiunile didactice, staţiunile de cercetare, dar şi la cele de dezvoltare, care nu au avut până acum posibilitatea să-şi îmbunătăţească parcul tehnologic prin PNDR”, a precizat Daniel Constantin.

Adaugă un Comentariu

*