Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROVOCARE: Fii „detectiv lingvistic” cu prilejul Zilei Europene a Limbilor!

PROVOCARE: Fii „detectiv lingvistic” cu prilejul Zilei Europene a Limbilor! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: pbs.twimg.com)

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează la București două evenimente pentru a marca Ziua Europeană a Limbilor, care se sărbătoreşte, din anul 2001, pe 26 septembrie – informează Centrul Europe Direct Târgovişte. Manifestările au în vedere sensibilizarea publicului față de multilingvism, cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine.

Sâmbătă, 24 septembrie, la Muzeul Ţăranului Român, se va desfăşura, între orele 11:00 – 17:00, un târg lingvistic. Participanții, adulți și copii, sunt invitați să treacă pe la toate cele 14 standuri și să participe la activitățile propuse, pentru a descoperi cuvântul-cheie al călătoriei printre stereotipurile Europei. Premii atractive, constând în cărți, dicționare, ghiduri turistice sau de conversație, CD-uri și multe alte surprize vor răsplăti efortul detectivilor.

Luni, 26 septembrie, la Centrul Cultural ARCUB Gabroveni, se va organiza Festivalul şcolar multilingv „LinguaFEST 2016″, o manifestare cultural-educațională susținută de școli implicate în programul Erasmus+ și de școli ale minorităților naționale din România.

Adaugă un Comentariu

*