Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROVOCARE: Liceele îşi pot înscrie elevii la concursul Juvenes Translatores, organizat de UE

PROVOCARE: Liceele îşi pot înscrie elevii la concursul Juvenes Translatores, organizat de UE 

Sursa foto: www.radiocraiova.ro

20 octombrie 2016 este termenul-limită până la care liceele îşi pot înscrie elevii la concursul anual al Uniunii Europene pentru tinerii traducători, cunoscut sub numele de Juvenes Translatores. Formularul este disponibil online, în toate limbile oficiale ale UE, la adresa de internet ec.europa.eu/translatores – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Concursul, aflat la a 10-a ediție, va avea loc în data de 24 noiembrie 2016, simultan în toate liceele selectate prin tragere la sorți. Ediția 2016 este deschisă elevilor născuți în 1999, indiferent de naționalitate, și participării a peste 751 de licee. Elevii (fiecare școală poate înscrieîntre 2 și 5 elevi) vor traduce un text de o pagină în funcție de alegerea exprimată pentru oricare dintre cele 552 combinații posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE. Textele traduse de elevi vor fi notate de traducători din cadrul Comisiei Europene, care vor selecta câte un câștigător pentru fiecare țară. În aprilie 2017, toți câștigătorii vor fi invitați la Bruxelles pentru decernarea premiilor.

De la prima ediție organizată în România în timpul mandatului fostului comisar pentru multilingvism Leonard Orban, 1.236 de elevi români au participat la acest concurs. Scopul său este de a promova studiul limbilor străine în școli și de a le oferi tinerilor elevi posibilitatea să vadă cum este să fii traducător. În urma participării la acest concurs, unii concurenți au decis să se îndrepte către o facultate de profil și să devină traducători.

Adaugă un Comentariu

*