Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PROVOCARE: Studenţii UNPR din Dâmboviţa îi îndeamnă pe tineri să se bată pentru drepturile lor

PROVOCARE: Studenţii UNPR din Dâmboviţa îi îndeamnă pe tineri să se bată pentru drepturile lor 

UNPR 2

Odată cu deschiderea noului an universitar, Alin Mocanu – preşedintele interimar al Organizaţiei de Studenţi a UNPR Dâmboviţa le-a propus tinerilor să reflecte la ceea ce înseamnă astăzi universitatea, la ceea ce oferă ea ca instituţie şi spaţiu privilegiat al cunoaşterii.

„Ştiţi cum este istoria, istoria este cu cicluri, şi iată după 20 de ani de la căderea sistemului vechi în care inginerii reprezentau partea dominantă a elitei intelectuale româneşti, iată cum după 20 de ani ne întoarcem la un adevăr extrem de clar, la fel de brutal şi la fel de net ca şi legea gravitaţiei. Dacă nu ai oameni cu care să produci, dacă nu ai industrie, nu ai cercetare, nu ai ştiinţe exacte, nu ai ceea ce reprezintă baza materială a societăţii umane, oricât de mult ai face speculaţii financiare, oricât de mult ai vinde vorbe, oricât de mult ai vinde lucruri interesante din punct de vedere intelectual, fără această bază, societatea umană şi România, în particular, nu se pot dezvolta.

Cercetarea, dezvoltarea, inovarea trebuie sprijinite pentru că suntem încă primitivi din punctul acesta de vedere. Capitalismul nostru este în continuarea primitiv şi limitat, nu avem o lege de venture capital, de capital de risc care să investească în ideile voastre. În America profesorii şi studenţii au dreptul legal să facă firme împreună pentru a putea eventual ca o idee să vină cât mai repede către piaţă. Trebuie să accelerăm traseul între intelect şi piaţă, trebuie să înţelegem că lumea se schimbă şi voi veţi fi şi asta este mesajul meu, printre cei mai echipaţi cetăţeni ai României pentru a putea face faţă schimbărilor brutale pe care globalizarea va putea să le aducă.

Nu ezitaţi să bateţi la uşă inclusiv la nivel politic şi inclusiv la nivelul conducerii de orice fel pentru a spune că aici este cheia succesului României şi aici este cheia reindustrializării României şi aici este de fapt locul unde se duce bătălia pentru progresul nostru, al romanilor, al Romaniei.

Personal, am avut de curand sansa de deveni membrul unei echipe ce sprijina progresul, progresul nostru, al tinerilor si prin urmare Progresul Romaniei. Alaturi de colegii mei sustinem proiecte pentru tineri (votul de la 16 ani, primul loc de munca si existenta unui tanar in fiecare consiliu local).

Avand in vedere acest deziderat putem afirma ca progresul se va face treptat prin intermediul tinerilor, al generatiei de maine, al vostru dragi studenti.

Bateţi-vă pentru drepturile pe care le aveţi, pentru locul în societatea pe care o meritaţi şi fiţi după absolvire la fel de doritori să învăţaţi următoarea etapă şi următoarea etapă. Aici este cheia succesului acestei naţiuni şi de aceea vă încurajez şi să vă urez succes şi să dea Dumnezeu să vă şi distraţi să şi învăţaţi să vă bucuraţi şi de viaţă pentru că aveţi tot ce vă trebuie să mergeţi pe drumul cel frumos”.

Adaugă un Comentariu

*