Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PROVOCARE: „Trofeul Jnepenilor” sau în căutarea comorii dacice ascunsă în munţi

PROVOCARE: „Trofeul Jnepenilor” sau în căutarea comorii dacice ascunsă în munţi 

stafeta muntilor

Asociația pentru Tineret Sport Turism și Ecologie Jnepenii organizează, în acest week-end, la Complexul Turistic „Peștera Muierilor” din Baia de Fier, județul Gorj, la intrarea Nordică în Cheile Galbenei, cea de-a V-a etapă a Campionatului Naţional de Turism Sportiv „Ștafeta Munților” 2016. Înscrierile se pot face până vineri – 12 august, la fața locului, dar nu mai târziu de ora 22:00. Nu se percep taxe de participare.

„Trofeul Jnepenilor 2016″ este un eveniment ce cuprinde o gamă variată de activități în aer liber – trekking, orientare sportivă, cunoștințe turistice, escaladă, trasee pe via ferrata și alte jocuri în aer liber. Organizatorii vă recomandă să explorați zonele Cheilor Galbenului, ale Oltețului și împrejurimile, sǎ urcați vȃrfuri ce dominǎ zarea iar seara să vă destindeți în jurul focului de tabără, la concursurile de creativitate.

Legendele locului spun că în acestă zonă s-a retras liderul spiritual al dacilor – Zamolxe şi tot aici este locul în care Decebal, marele conducător dac, a ales să ascundă comoara neamului.

Se pot înscrie atât persoanele ce doresc să practice, într-o formă organizată, relaxantă, activități sportiv-cultural-ecologice, participând la categorii în funcție de vârsta și nivelul de pregătire (juniori, veterani, feminin, open), dar și părinții ce doresc să-și educe copiii într-un spirit eco, savurând împreună emoțiile unei compețiții (categoria family). Sportivilor temerari care vor lupta cu muntele și secundele le-a fost rezervată categoria elite.

Tabăra de corturi va fi amplasată pe malul râului Galbenu din Baia de Fier, chiar la intrarea în Peștera Muierii, iar participanții sunt așteptați de vineri, 12 august, începând cu ora 10:00.

Adaugă un Comentariu

*