Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PSD Dâmboviţa merge la parlamentare cu echipă 100% locală

PSD Dâmboviţa merge la parlamentare cu echipă 100% locală 

adrian tutuianu 1

Organizaţia Judeţeană PSD Dâmboviţa se află pe cai mari, după alegerile locale din 5 iunie. Este vedetă la nivel naţional, datorită rezultatelor obţinute. Tocmai ca o recunoaştere a meritelor filialei social-democrate, Liviu Dragnea a acceptat ca întâlnirea membrilor Comitetului Executiv Naţional să se ţină la Târgovişte.

Şi nu a fost singurul cadou! După cum s-a exprimat Adrian Ţuţuianu, preşedintele organizaţiei, Dâmboviţa va avea privilegiul să-şi stabilească singură candidaţii pentru alegerile parlamentare din toamnă, fără ca centrul să impună vreun nume. Adică, teroretic, pâinea şi cuţitul se află în mâinile lui Ţuţuianu.

Rolul conducerii centrale ar fi doar acela de a interveni în momentul în care candidatul nu corespunde criteriilor de integritate impuse de partid. Unii reprezentanţii de vază ai PSD Dâmboviţa nu cred că va exista până la capăt libertatea de desemnare şi că, până la urmă, Bucureştiul va trimite la pachet pe cineva.

Momentan, nu s-a stabilit clar care vor fi candidaţii pentru parlamentare, dar se vehiculează mai multe nume ale posibililor pretendenţi ce ar putea intra în lupta alegerilor din toamnă: Valentin Calcan, Leo Badea, Carmen Holban, Corneliu Ştefan, Alexandru Oprea, Stanciu Zisu.

Deocamdată, este de urmat o anumită procedură. Până pe 10 iulie vor fi informate organizaţiile locale despre desemnarea candidaţilor, între 10-25 iulie cei care vor să intre în acest concurs de selecţie vor trebui să-şi depună declaraţiile de candidat. Până pe 5 august dosarele vor fi întoarse pe toate părţile de către conducere, iar cel târziu pe 15 august se va alege spuma, prin vot secret, în cadrul unei Conferinţe Judeţene.

Adaugă un Comentariu

*