Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PSIHOLOG: Folosirea telefonului mobil a devenit o dependenţă şi trebuie tratată!

PSIHOLOG: Folosirea telefonului mobil a devenit o dependenţă şi trebuie tratată! 

Sursa foto: media.rtv.net

Un studiu realizat de AT&T arată că 70% dintre şoferi folosesc smartphone-ul în timp ce se află la volan, 61% trimit mesaje, 27% recunosc că verifică Facebook-ul, 17% îşi fac selfie-uri, iar 10% sunt angajaţi în videoconferinţe, prin Skype sau FaceTime. Cu alte cuvinte, aşa cum spune psihologul Dan Ivănescu – preşedintele Asociaţiei Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieţii, folosirea telefonului mobil a devenit o dependență sau o obsesie, iar ca orice obsesie, nesatisfacarea ei în orice condiții, poate genera o oarecare stare de sevraj.

“Mobilul a devenit o prelungire a corpului nostru, din păcate, avem impresia că dacă nu verificăm mobilul des sau foarte des, pierdem ceva foarte important și ne simțim un pic agitați, avem o stare de discomfort, iar la unele persoane apar chiar și momente de panică foarte accentuate”, declară psihologul Dan Ivănescu.

dan ivanescu psihologTotodată, specialistul recomandă persoanelor care au devenit dependente de utilizarea telefonului mobil ca, macăr o zi pe săptămână, să nu îl luăm cu noi sau să îl ținem în sertar, în cazul în care stăm acasă.

“Putem combate această obsesie sau dependență ca pe oricare alta. Dacă încercăm să ne lăsăm de fumat, pur și simplu încercăm să ținem țigările cât mai departe de noi, pentru a nu exista tentația. Așa se întâmplă și în cazul dependenței de telefon. Dacă vom ține departe de noi mobilul, măcar o zi pe saptămână, în timp vom constata ca această dependență a dispărut și că se poate trăi la fel de bine și fără utilizarea exagerată a telefonului”, ne îndeamnă preşedintele Asociaţiei Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieţii.

Adaugă un Comentariu

*