Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PSIHOLOG: Tehnologia nu este nocivă pentru copii, părinţii sunt cei care greşec!

PSIHOLOG: Tehnologia nu este nocivă pentru copii, părinţii sunt cei care greşec! 

Psiholog Nicoleta Burlacu

Nu evoluţia tehnologică cauzează introvertirea tinerilor, ci faptul că părinţii petrec din ce în ce mai puţin timp cu copiii lor, atrage atenţia psihologul Nicoleta Burlacu! Dependenţa de tehnologie este doar un efect, un refugiu, nicidecum un factor declanșator! Nicoleta Burlacu le recomandă părinţilor să stabilească reguli clare în relaţia cu copiii lor, în privinţa momentelor şi a duratei de folosire a tehnologiei, încă de la vârste foarte fragede, deoarece comportamentele sunt mai uşor de modelat atunci. În niciun caz, să nu apeleze la gesturi extreme! Specialistul crede că ruperea totală şi abruptă de un obicei sau chiar de o dependenţă, îi poate accentua tânărului stările depresive şi anxioase, nicidecum nu i le diminuează.

”Tehnologia face parte din viaţa noastră, fie că suntem tineri sau adulţi. Nu putem nega sau ignora evoluţia tehnologică, ci trebuie să o îmbrăţisăm şi să o canalizăm în scopuri constructive. În cercetările mele, am observat – nu de puţine ori – copii care pur şi simplu se uitau în gol la ecran, fără să facă nimic. Nu putem spune despre acel copil că era dependent de tehnologie, deoarece nici măcar nu o folosea, dar era refugiul lui… așa se simțea el confortabil. Deja acel copil a depăsit starea de frustrare, s-a resemnat și a avansat către o stare de depresie.

Tehnologia moderată, interacțiunea, relaționarea, comunicarea și conectarea permanentă cu copilul sunt ingredientele de succes pentru echilibrul acestuia. Tot acest echilibru este stabilit și condus de părinte, el fiind singurul responsabil pentru acest lucru”, afirmă psihologul Nicoleta Burlacu.

Adaugă un Comentariu

*