Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PUCIOASA: Colaboratorii din străinătate au simţit că primăria a înfăptuit multe lucruri pozitive!

PUCIOASA: Colaboratorii din străinătate au simţit că primăria a înfăptuit multe lucruri pozitive! 

sedinta festiva pucioasa 6

Astăzi, 1 septembrie 2017, au debutat „Serbările Băilor Pucioasa”, eveniment ajuns anul acesta la cea de-a 18-a ediţie. Timp de trei zile, va fi adusă în memoria publicului strălucirea de odinioară a oraşului, anii de glorie ai perioadei interbelice.

„Acţiunea noastră vrea să le readucă locuitorilor oraşului mândria de puciosean şi să ne facă pe toţi conştienţi că avem în faţă un viitor mult mai frumos pentru care toţi trebuie să luptăm. «Pucioasa mon amour» înseamnă un eveniment altfel, pe care-l vom trăi în mai multe etape pe parcursul a trei zile.

Avem expoziţii care dovedesc că Pucioasa are cu ce să se mândrească. Sâmbătă, ne vom bucura, pentru prima dată în Pucioasa, de o paradă a maşinilor de epocă şi de o bătaie cu flori pe fosta stradă regală, iar serile le vom petrece în parc alături de artişti celebri. Vom încheia manifestările duminică, cu un frumos foc de artificii.

De asemenea, încercăm şi de această dată să readucem primăria în sufletul oamenilor şi o o să avem, sâmbătă, o zi a porţilor deschise, cu acţiunea primar şi viceprimar pentru o zi care a avut succes anul trecut. Cei care au participat au conştientizat că primăria este o instituţie prietenă, nu este duşmanul lor, primăria le aparţine cetăţenilor şi le stă la dispoziţie „, a punctat primarul Constantin Ana.

sedinta festiva pucioasa 4

PROGRAM COMPLET SERBĂRILE BĂILOR PUCIOASA 2017

Manifestările au debutat cu o şedinţă festivă a Consiliului Local Pucioasa, la care au participat şi oaspeţi din ţară şi din străinătate, între care viceprimarii Târgoviştei – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, consilierul primarului Târgoviştei Cosmin Bozieru şi reprezentanţii administraţiilor publice din Republica Moldova şi Lituania cu care Pucioasa are încheiate parteneriate de înfrăţire din vremea când primar era Mircea Simion, care a fost, de asemenea, prezent. Fostul edil al Pucioasei a rememorat cu acest prilej cele mai importante momente din istoria acestor colaborări internaţionale.

„Primii paşi spre înfrăţire au început cu Luxemburg. Abia apoi ne-am îndreptat spre Portugalia, unde am mers de patru ori, de fiecare dată cu un microbuz, fiindcă am vrut să vedem cum arată Europa, iar când am venit acasă am încercat să schimbăm faţa oraşului. A urmat Spania, însă, din păcate, această relaţie nu a durat prea mult, fiindcă primarul de acolo nu a avut decât un singur mandat. Apoi, ne-am înfrăţit cu oraşul Vadu lui Vodă din Republica Moldova şi, ulterior, cu Jonava din Lituania”.

sedinta festiva pucioasa 2Mircea Simion, primarul care a pus la Pucioasa bazele unui oraş modern după cum s-a exprimat actualul edil, este convins că actuala echipă administrativă de la Pucioasa are un program serios pentru dezvoltarea localităţii.

„Sunteţi oameni tineri, viguroşi, de la care se aşteaptă multe. Nimeni însă nu se aşteaptă să rezolvaţi toate problemele în patru ani. Este mult prea puţin un singur mandat! Sunt convins că peste 10 ani vom vorbi despre o nouă staţiune balneară Pucioasa, una care să semene cu cele mai frumoase care există în ţara noastră”, a spus Mircea Simion.

Iurie Onofriiciuc – primarul oraşului Vadu lui Vodă din Republica Moldova, localitate cu care Pucioasa s-a înfrăţit în 2006, a ţinut să precizeze că, atunci când vii într-o aşezare o dată pe an, vezi imediat schimbările înfăptuite, iar la Pucioasa s-au întâmplat multe lucruri pozitive.

„Îmi place tare mult acum, când se vede la tot pasul că se lucrează. Deja pot să-mi închipui cum va arăta Pucioasa peste câţiva ani, dacă echipa de la primărie îşi păstrează entuziasmul de acum”.

Cuvinte de laudă a adresat şi Vijole Sadanskiene, administrator public al oraşului Jonava din Lituania, cu care Pucioasa colaborează de 9 ani. În semn de preţuire, le-a înmânat conducătorilor Pucioasei cadouri simbolice.

sedinta festiva pucioasa 5

Un gest similar a făcut şi primarul Constantin Ana, care a oferit oaspeţilor străini şi români creaţii ale cunoscutului caricturist Ştefan Popa Popa’s, care a reprodus, special pentru acest moment, imagini ale Pucioasei din perioada interbelică.

sedinta festiva pucioasa 1

Adaugă un Comentariu

*