Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 28, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PUCIOASA: Doctoriţa Gabriela Lişcu, o viaţă pusă în slujba copiilor!

PUCIOASA: Doctoriţa Gabriela Lişcu, o viaţă pusă în slujba copiilor! 

premiere dr liscu gabriela 1

Seară de excepţie la Pucioasa, organizată de femeile social-democrate în semn de respect şi profundă admiraţie pentru un om minunat, care s-a dăruit total comunităţii locale, o mamă deosebită şi un doctor devotat: Gabriela Lişcu.

„Gabriela Lişcu este o femeie prin mâinile căreia au trecut generaţii întregi de copii, care şi-a dedicat două treimi din viaţă lucrului cu aceştia şi nu a renunţat la nici un caz, indiferent cât de dificil a fost. Doamna doctor este unul dintre acei oameni care inspiră, care ne fac să ne simţim mici şi limitaţi, care ne demonstrează că Dumnezeu lucrează prin oameni, că îngerii sunt printre noi. Mulţumim, doamna doctor, pentru exemplul pe care ni-l daţi, pentru sufletul dumneavoastră plin de speranţă şi bunătate şi pentru grija cu care ne trataţi copiii de atâţia ani”, a spus Cerasela Roşoiu – preşedinta OFSD Pucioasa.

premiere dr liscu gabriela 5Deputata Claudia Gilia, liderul femeilor-social democrate din judeţul Dâmboviţa, a punctat că este o onoare să poată premia un om aşa de special ca doctoriţa Gabriela Lişcu, care şi-a dedicat întreaga viaţă îngrijirii copiilor.

„Pentru fiecare dintre noi, ce poate fi mai important decât sănătatea copiilor, iar cei din comunitatea din Pucioasa şi-au încredinţat viaţa copiilor în mâinile doamnei speciale pe care noi, astăzi, o premiem”, a precizat Claudia Gilia.

premiere dr liscu gabriela 4Au aplaudat-o din toată inima pe doctoriţa Gabriela Lişcu şi deputatele Oana Vlăducă şi Carmen Holban.

„Cuvintele sunt foarte sărace în faţa unui om cu o astfel de experienţă, în faţa unui om care salvează copii. Ce poţi să spui? Decât să te închini şi să-i mulţumeşti lui Dumnezeu că a lăsat pe pământ astfel de oameni. Să mulţumeşti şcolii româneşti că, prin har divin, a reuşi să formeze oameni care să salveze vieţi. Astăzi, un astfel de om se află lângă noi. Nu putem decât să-i mulţumim, să-l rugăm să ne ajute în continuare şi să spunem doamna doctor, viaţă lungă pentru a salva multe vieţi”, a fost mesajul deputatei Carmen Holban.

premiere dr liscu gabriela 2Aşa cum era de aşteptat de la un om atât de extraordinar, doctoriţa Gabriela Lişcu a mărturisit că nu se consideră o persoană deosebită.

„Am făcut ceea ce trebuia să facă un medic adevărat, care iubeşte oamenii, pentru că, numai iubind oamenii, poţi să desfăşori o asemenea profesie. Iubesc oamenii, iubesc copiii, m-am bucurat pentru fiecare copil pe care l-am luat în primire de la o lună sau câteva zile şi acum, la rândul lor, îşi aduc copiii la mine ca să-i consult. Nu consider că este ceva deosebit ceea ce am făcut. Fiecare medic poate să facă asta, cu condiţia să iubească cu adevărat oamenii, să aibă pasiune pentru profesie, să nu o desfăşoare din obligaţie, ci numai din dorinţa de a ajuta oamenii”.

premiere dr liscu gabriela 6În numele comunităţii locale, a vorbit Rodica Cojocaru, care a povestit aspecte din anul când au ajuns la Pucioasa tinerii medici Gabriela şi Cezar Lişcu, de fel din Sibiu şi şcoliţi la Cluj.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a dăruit nouă, comunităţii din Pucioasa, această familie. N-am cunoscut medici atât de dedicaţi”.

Ultimul cuvânt a aparţinut copiilor, care i-au dedicat doctoriţei Gabriela Lişcu un program artistic deosebit.

premiere dr liscu gabriela 3

Adaugă un Comentariu

*