Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 20, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Parcul Central Pucioasa va deveni cel mai frumos din judeţ! FOTO

DÂMBOVIŢA: Parcul Central Pucioasa va deveni cel mai frumos din judeţ! FOTO 

parc pucioasa 1

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, este încrezător că va reuşi, prin atragerea de fonduri europene nerambursabile, să transforme localitatea într-o staţiune turistică în adevăratul sens al cuvântului. Şi cum nu vrea să rateze nicio şansă de finanţare, în prezent, se lucrează intens pentru întocmirea documentaţiilor necesare. Spre exemplu, unul dintre proiecte vizează o schimbare peisagistică a zonei centrale.

„Ideea noastră a fost de a moderniza într-un fel destul de radical Parcul Central şi de a da o față nouă şi modernă zonei centrale a orașului. Din păcate, pentru zona centrală, ni s-a comunicat că reabilitarea trotuarelor pe DN71 nu este acceptată prin acest proiect. Așa că, în final, proiectul va avea ca obiectiv doar parcul şi DJ710, adică strada Republicii, începând de la sensul giratoriu, şi strada Cerealişti”, precizează primarul Constantin Ana.

În Parcul Central, se vor reface aleile, se va planta vegetaţie variată, realizându-se şi instalaţşii pentru irigat, se va pune gazon, se va schimba mobilierul urban şi instalaţiile de iluminat. De asemenea, spaţiul de joacă va fi transformat total. La fel, zona de fitness şi terenurile de sport.

parc pucioasa 4

„Atracția acestui parc vor fi, în opinia mea, fântânile arteziene iluminate de pe alei şi râul artificial amenajat peste cursul Văii Negre, al cărui curs va fi regularizat, pe sub această construcție”, explică edilul oraşului Pucioasa.

Proiectul prevede ca străzile Republicii şi Cerealişti să fie modernizate ca o prelungire a parcului, cu acelaşi tip de piatră pentru trotuare, acelaşi mobilier urban şi coruri de iluminat.

„Este un proiect făcut cu pasiune, cu dăruire, un proiect care are toate șansele să se transforme într-o reușită”, spune primarul Constantin Ana.

parc pucioasa 5Anul trecut, în luna decembrie, Primăria Pucioasa a depus pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional un proiect în valoare de 5 milioane de euro (suma maximă acceptată), documentaţie care a trecut cu succes de prima etapă de evaluare.

„Pe lângă creșterea atractivității stațiunii Pucioasa, acest proiect are ca obiectiv reabilitarea străzilor Pucioasa sat – Carierei, str. Libertății, Bulevardul Gării, str. Avram Iancu, str. Aleea Ardealului, str. 1 Decembrie, str. Stadionului, str. Dacia şi realizarea a două grădini (parcuri mai mici), care, sunt convins, vor fi puncte de atracție atât pentru turiști, cât şi pentru localnici”, precizează edilul.

Adaugă un Comentariu

*