Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PUCIOASA: Stadiul investiţiei privind racordarea la o nouă sursă de apă, alta decât lacul de acumulare

PUCIOASA: Stadiul investiţiei privind racordarea la o nouă sursă de apă, alta decât lacul de acumulare 

primaria pucioasa

Proiectul de modificare a prizei de apă pentru oraşul Pucioasa, astfel încât să se asigure o nouă sursă de alimentare cu apă potabilizabilă, alta decât lacul de acumulare, va fi finalizat până în toamna acestui an, opreliştile identificate la faţa locului fiind în curs de rezolvare. Problemele, pentru a căror soluţionare se fac demersuri de aproximativ trei luni, privesc dreptul de proprietate asupra terenului pe unde urmează să fie îngropată conducta de aducţiune a apei. Intabularea s-a realizat la cota +418 metri, nu la coronament baraj, adică cota +420 metri, cum se precizează în modificările aduse Legii Apelor.

Prin urmare, sunt situaţii când nici intabularea dreptului de proprietate al vecinilor nu s-a realizat până la cota +420, ci până la +418. Cu alte cuvinte, trebuie modificate documentaţiile cadastrale şi abia apoi se poate începe lucrarea propriu-zisă. Statul român, prin Administraţia Bazinală Apele Române, urmează să-şi extindă proprietatea până la cota + 420, iar vecinii care şi-au intabulat terenurile dincolo de această cotă să-şi reducă proprietăţile. Potrivit viceprimarului Dan Sprinceană, toată această procedură ar putea fi finalizată până la sfârşitul lunii mai, urmând ca administraţia locală să demareze imediat licitaţia pentru desemnarea constructorului.

acte pucioasa

„În tot cazul, lucrarea va fi executată în timpul acestei veri. Va fi gata într-o lună, fiindcă sunt doar trei kilometri de conductă. Avem alocată, în bugetul anului 2017, suma pe care am apreciat-o ca fiind contribuţia oraşului Pucioasa şi, de asemenea, şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi-a trecut în buget diferenţa de 50%, fiindcă realizăm investiţia în parteneriat. Banii există, studiul de fezabilitate a fost finalizat, s-au făcut defrişările pe traseul conductei… Vă spun clar, acest proiect se va materializa în cursul anului 2017″, ne-a precizat vicepriamrul Dan Sprinceană. 

Încercând să grăbească definitivarea investiţiei, edilii de la Pucioasa au organizat o dezbatere publică, la care au invitat toţi proprietarii de teren din zona pe unde a fost stabilit traseul conductei de aducţiune. Primarul Constantin Ana intenţiona să obţină acord notarial din partea acestora. Niciunul dintre cei prezenţi la discuţii nu s-a opus, numai că, din păcate, lucrurile nu sunt aşa de simple.

„Sunt oameni pe care nu-i găseşti, fiindcă nu locuiesc aici. Sunt şi oameni care nu au făcut succesiunea… Nu este normal să-i obligăm noi acum. Este complicat. Nu avem ce să facem. Stăm şi ne uităm la hârtii. A fost o muncă asiduă. Ridicare topo, defrişări pe traseul conductei… Şi nu avem apă. După evaluarea noastră iniţială, ar fi trebuit să tăiem deja panglica inaugurală. Ne-am lovit însă de această problemă legată de proprietate”, explică Constantin Ana – primarul oraşului Pucioasa.

Adaugă un Comentariu

*