Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 11, 2019
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE I: Aproape de Europeanul din Franța

PUNCTUL PE I: Aproape de Europeanul din Franța 

alexandru istrate k

Naționala de fotbal a renăscut după victoria (esențială) din deplasare, 2-0, cu Finlanda, ce a urmat deziluziei de pe Național Arena, 1-1, cu Ungaria. Succesul cu echipa scandinavă aproprie naționala noastră și mai mult de Europeanul din Franța 2016.

Pe stadionul Olimpic din Helsinki, fundașul Răzvan Raț a disputat al 100-lea meci în tricoul echipei naționale. A debutat acum 12 ani într-un meci cu Franța, care era campioană mondială și europeană. Recordul de prezențe în națională îl deține Dorinel Munteanu (134), urmat de Gică Hagi (125), Gică Popescu (115) și Loți Boloni (104).

În meciul cu finlandezii, unul dintre cei mai buni jucători români a fost dirijorul Lucian Sânmărtean, care s-a alăturat orchestrei după ce l-a înlocuit pe Chipciu. Mijlocașul Stelei a dat două pase de gol și a scos eliminarea unui adversar.

„Motanul” Stancu a zgâriat Finlanda marcându-i două goluri. Atacantul României are in cont opt goluri și i-a depășit pe Victor Pițurcă și Nicolae Dobrin în clasamentul golgheterilor și rămâne eroul de la Helsinki.

Selecționerul Victor Pițurcă a ieșit destul de bine din dubla cu Ungaria și Finlanda. Cele patru puncte obținute se adună cu cele trei obținute cu Grecia și tricolorii noștrii se gândesc serios la turneul de pe tărâm francez.
Urmează derbiul cu Irlanda de Nord, care a strâns maximul de puncte, nouă, din trei confruntări. „Verzii” antrenați de Michael O` Neill au dat lovitura la Pireu, pe stadionul Karaiskakis, unde au învins Grecia cu 2-0.Nord-Irlandezii vin pe cai mari la București, pe 14 noiembrie. Dar vor avea viață grea la București.

Antrenorul Victor Pițurcă ne ține în ceață cu plecarea la arabii de la Al Ittihad. Siteul Federației de Fotbal (FRF) ne informează că Pițurcă a reziliat contractul. Dar cum a făcut-o? Președintele FRF e plecat în Muntenegru cu probleme de minifotbal!!! Ca selecționer, Piți a calificat prima reprezentativă a României la Europeanul din 2000 (Belgia-Olanda) și 2008 (Elveția-Austria). La primul turneu din Țările de Jos n-a fost împreună cu tricolorii fiind înlocuit cu Emerich Jenei. Se certase cu vedetele lotului, Gică Hagi, Gică Popescu și Dan Petrescu. Acum marea dilemă este cine va fi noul selecționer?

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*