Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PUNCTUL PE „i”: Au murit fără regrete…

PUNCTUL PE „i”: Au murit fără regrete… 

alexandru istrate k

A devenit o obişnuinţă ca din mioritica Liga a IV-a dâmboviţeană să se retragă în ultimele sezoane una sau mai multe echipe. În acest fel, competiţia este ciuntită. În stagiunea aceasta, după decesul lui Gaz Metan Finta, a murit şi Petrolul Valea Mare. A pierit fără regrete, fără vlagă, fără lacrimi. Certificatul de deces l-a semnat „Doamna Criză”. Cu sânge rece, ca un ucigaş plătit, care loveşte mortal şi uită. A fost îngropată repede şi n-a plâns nimeni.

Au rămas doar amintirile a câtorva etape când echipa din Valea Mare a fost pe primul loc. A încercat Nelu Radu să o ia şi, la vară, să o mute la Corneşti, dar strategia n-a reuşit, că aşa au vrut muşchii unora.

În acest eşalon sărac şi arid ca un pustiu, sunt multe echipe sărmane care stau cu şapca întinsă către autorităţile locale sau către vreun investitor. Toată lumea se vaită ca nu-s bani. Multe merg mai departe, şontâc-şontâc, vlăguite şi neputincioase. Sunt pe marginea prăpastiei.

În acest eşalon, fotbalului îi place să fie tratat natural şi corect. Să-i dai exact ce are nevoie, exact când are nevoie. Adică, respect şi corectitudine din partea oficialilor şi o brumă de bani din partea cuiva. Când preşedintele AJF Emil Tudor va înţelege acest lucru, va fi, poate, şi un bun preşedinte. Dacă va înţelege că a greşit, va veni mai sus, pe o altă treaptă, către un Tudor nou, mai puternic decât îl recomandă prietenii primari de la echipe şi cei care sunt sprijiniţi de Nr. 1 de la AJF. A promis o curăţenie generală, mai ceva decât o companie de detergenţi. În fapt, ne-a înlăturat nouă ultimele pete de speranţă. Poate dacîă era mai exigent cu toată lumea nu mureau atâtea echipe şi acest campionat nu propunea un scandal (cel puţin!) pe săptămână.

Îmi vin acum în minte numele unor echipe importante care au murit curând: Gloria Corneşti, Utchim Găeşti, CS Conţeşti, Unirea Răcari… Toate au fost înmormântate la repezeală, sub privirile aspre ale înţelepţilor de la AJF.

Alexandru Istrate

Răspuns la PUNCTUL PE „i”: Au murit fără regrete…

  1. Ionut

    tare rau imi pare ca fotbalul dambovitean este cam mort.

     

Adaugă un Comentariu

*