Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Compromisiuni și ghidușii

PUNCTUL PE „i”: Compromisiuni și ghidușii 

alexandru istrate k

Fotbalul românesc este cuprins de harababură. În noua etapă au fost demiși zece antrenori, ultimele victime fiind Ionel Ganea (Rapid) și Adrian Falub (ASA Târgu Mureș). În sezonul trecut au fost demiși 42 de antrenori, cu mult peste numărul de etape desfășurate.

Arbitrii își fac de cap în toate eșaloanele, fără excepție. Nu au respect, nu au bun simț. Am trăit s-o aud și pe asta, un „no name”, Doru Isac, selecționerul naționalei de juniori Under 19, s-a luat de Gică Hagi, pe care l-a atacat destul de mult.„Papagalul” ăsta de antrenor chiar că sare calul. E un „coate goale”, că nu a auzit nimeni de el. Naționala condusă de Isac a jucat un singur meci amical, cu Anglia, pe care l-a pierdut cu 6-0 și s-a făcut de râs.

Se pare că selecționerul Victor Pițurcă a bătut palma cu arabii de la Al Ittihad. Asta după ce primele negocieri au eșuat. Piți va achita doar 400 de mii de euro, sumă ce reprezintă rezilierea contractului pe cale amiabilă cu FRF. Se pare că Pițurcă va mai pregăti Naționala României doar pentru meciurile cu Ungaria (acasă, pe 11 octombrie) și Finlanda (în deplasare, pe 14 octombrie). Aceste partide contează pentru preliminariile Campionatului European din 2016. Se vehiculează tot mai mult idea că Victor Pițurcă va fi înlocuit de la cârma Naționalei de către Loți Boloni.

Mă uit la echipe de primă ligă de cine sunt conduse. Au dispărut conducători ca Gigi Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, George Copos. Sunt la necaz, la pușcărie. Apoi, Nicolae Badea (Dinamo), Marian Iancu (Poli Timișoara), Marius Stan (Oțelul Galați), Arpad Paszkany (CFR Cluj), Adrian Porumboiu (FC Vaslui), Constantin Condescu (Pandurii Târgu-Jiu) au abandonat fotbalul. Ce lupte trăgeau Mircea Sandu și Dumitru Dragomir cu ei! Acum la cârma echipelor de Liga întâi sunt niște iluștrii necunoscuți. Doar Ioan Nicolae de la Astra Giurgiu e mai vocal.

În negura fotbalului românesc se mai zărește și o rază de lumină. România va fi gaza a patru meciuri (trei în grupe și unul în optimi) la Campionatul European din 2020. E o realizare!

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*