Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Cu bagajele făcute

PUNCTUL PE „i”: Cu bagajele făcute 

alexandru istrate k

Epoca de supremație a Spaniei s-a terminat. A pierdut calificarea din grupe numai după două meciuri la Mondialul brazilian. S-a terminat dominația spaniolă, nu a mai rămas nimic din „Furia Roja”. Campioana mondială a jucat slab, a avut și ceva ghinion și a cedat cu 1-5, cu Olanda și 0-2, cu Chile, pe legendarul Maracana din Rio.

Vedetele spaniole își vor face bagajele și vor spune adio acestui Mondial. A fost eliminată rușinos după numai două etape. „Toreadorii” lui Vicente del Bosque nu au putut descoji „Portocala Mecanică” și au fost răpuși de „Taurii” din Chile.

Naționala Spaniei este a cincia echipă care deține titlul mondial și părăsește competiția din faza grupelor, după Brazilia, Franța și Italia (de două ori). Asta se întâmplă după ce Invincibila Armada cucerise două titluri de campioană a Europei și unul de campioană mondială, cucerit în 2010, în Africa de Sud.

Peisajul și climatul amazonian nu i-au priit „Furiei Roșii”. A primit șapte goluri, mai mult decât a încasat la ultimile trei turnee la care a participat. Incredibil! Naționala antrenată de Vicente del Bosque este pe dinafară și datorită faptului că sistemul Tiki Taka s-a epuizat. Jucători precum Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Xavi, Torres au îmbătrânit și s-au uzat, iar alții de valoarea lor nu au apărut. Apoi, naționalizarea lui Diego Costa nu a avut efectul scontat. Braziliano-spaniolul a avut întâietate în fața tuturor atacanților: David Villa, Pedro, Negredo, Soldado, Torres.

Spania era printre favorite. Avea jucători super valoroși. Majoritatea evoluase în Champions League. În această competiție supremă s-au întâlnit în ultimul act, la Lisabona, Real Madrid și Atletico Madrid. Mai mult, Europa League a fost câștigată de o altă echipă din Peninsula Iberică, FC Sevilla. Aceasta și cu Real Madrid vor disputa Super Cupa Europei, la Cardiff. Este tot o afacere spaniolă.

La naționala iberică se vor face multe schimbări, se vor face transferuri de putere și de generație la fel ca și la familia regală.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*