Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, noiembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE I: Cu ”Generalul” la atac!

PUNCTUL PE I: Cu ”Generalul” la atac! 

alexandru istrate k

Anghel Iordanescu se întoarce pe banca echipei naționale după o pauză de zece ani. Vine printre tricolori pentru a treia oară. Reputatul tehnician a revenit în fotbal după ce s-a dedicat politicii. Nu a avut niciun fel de strălucire. Nu a făcut nimic remarcabil.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, l-a convins pe ”General” să preia conducerea tehnică a primei reprezentative, după ce variantele Mircea Lucescu, Cosmin Olăroiu, Dan Petrescu au picat din diferite motive. Iordănescu va fi ajutat de secunzii Viorel Moldovan, Daniel Isăilă și Ionuț Badea.

Primul mandat la națională s-a derulat în periaoda 1993-1998. În acești cinci ani, naționala României a realizat cele mai importante rezultate. Atunci s-a format Generația de Aur, care-i avea în componență pe Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu, Prodan, Sabău, Ilie Dumitrescu, Viorel Moldovan, Răducioiu… Această trupă formidabilă a jucat în sferturi cu Suedia, la Campionatul Mondial din SUA 1994. Apoi, tot sub bagheta lui Anghel Iordănescu, naționala s-a calificat la Europeanul din 1996 și a ajuns în optimi la Mondialul din Franța 1998. Puiu Iordănescu a știut să se impună, să se facă respectat de vedetele care alcătuiau această puternică echipă. Nu s-a remarcat ca fiind un om dur. În multe cazuri a avut și noroc.

”Generalul” armatei tricolore are ca obiectiv calificarea naționalei la Europeanul din Franța 2016. Burleanu susține că e alegerea cea mai bună după plecarea lui Pițurcă în deșert, la Al Ittihad. Dar, președintele de la Casa Fotbalului nu ne-a spus cum s-a rezolvat cu clauza de reziliere de 1,4 milioane de euro a lui Piți.

Noul antrenor al tricolorilor va aduce pe bancă și colecția de icoane care îi aduc noroc.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*