Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 18, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE ”i”: Cu speranțe de calificare

PUNCTUL PE ”i”: Cu speranțe de calificare 

alexandru istrate k

Cele patru echipe românești angrenate în competițiile europene s-au comportat onorabil. Toate au speranțe de calificare. Deznodământul îl vom afla la jumătatea săptămânii viitoare.

Steaua a remizat, în deplasare, 2-2, cu cazacii de la Aktobe și pornește favorită în confruntarea din retur de pe Național Arena. Specialiștii susțin că formația din Kazahstan este sub valoarea norvegienilor de la Stromsgodset, de care Steaua a trecut cu scorul general de 3-0. La formația din Ghencea, plecările lui Tătărușanu, Georghevschi, Pintilii, Piovacari și chiar Kapetanos se văd și au slăbit jocul echipei. Dacă se va califica în play-off, trupa antrenată de Costel Gâlcă va avea mult de tras pentru a accede în grupele Champions League.

Cea mai clară victorie a obținut-o Astra Giurgiu, care a trecut cu 3-0 de Slovan Liberec. Nigerianul Fatai (din 2010 la Astra) a marcat toate cele trei goluri. A realizat un hat-trick formidabil. Atacantul din formația de pe malurile Dunării a ajuns la 34 de goluri marcate pentru astrali. Dacă îi ies actele și depunde jurământul de credință, Fatai (înfiat de Ion Marin) se poate face „tricolor” și poate debuta pe 7 septembrie în preliminariile Campionatului European, în meciul cu Grecia, de la Pireu. Trebuie naturalizat. Nu mai avem niciun vârf de atac veritabil în România.

Petrolul a scăpat victoria printre degete, cu Viktoria Plzen. Nu a reușit decât un egal, 1-1, pe OZN Arena, din Ploiești, cu echipa antrenată de Dusan Uhrin Jr. (fost la Poli Timișoara și CFR Clij). Venit de pe banca de rezerve, Mutu a marcat pentru „lupii-galbeni”. Nu mai dăduse un gol, în cupele europene, de cinci ani, când juca la Fiorentina. Peste 15 mii de spectatori au plecat supărați de pe cochetul stadion ploieștean. Băieții lui Răzvan Lucescu au fost egalați pe final de meci de rezerva Kolak, care a marcat de lângă Gerson (min.90+1).

CFR Cluj a luat locul de Europa League lui Dinamo București și a dat peste Dinamo Minsk. Belarușii au câștigat cu 1-0, prin reușita lui Abramovic. Elevii lui Vasile Miriuță nu au dat niciun șut pe spațiul porții. Chiar dacă a pierdut, echipa de pe malurile Șomeșului Mic are șanse de calificare. Trebuie neapărat să înscrie în meciul de acasă. Echipa din Gruia este singura din cele românești care a suferit o înfrângere în cele 10 meciuri disputate în competițiile de pe Bătrânul Continent, în această vară.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*