Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: De la plăcere la disconfort

PUNCTUL PE „i”: De la plăcere la disconfort 

alexandru istrate k

Este o plăcere să scrii și să faci comentarii despre Mondialul din Brazilia. Despre surpriza Costa Rica (Coasta Bogată), despre revenirea surprinzătoare a Olandei în disputa cu azteci, care aveau în min. 88 1-0. Până la urmă, s-au impus „grădinarii de lalele negre” ai lui Louis Van Gaal, cu 2-1. Mexicanii au pierdut ca niște eroi.

Nu poți să nu scrii cu plăcere despre Columbia, care, după ce a lipsit la trei ediții, a ajuns în sferturile de finală. Are în componență un super jucător, James Rodriguez. Băiatul acesta e tare, are stofă de fotbalist. E de urmărit disputa sud-americană dintre marea favorită Brazilia și surpriza Columbia. Stadionul din Fortaleza este mult prea mic pentru acest meci. Columbienii au avut pe lângă ei, în tribune, la fiecare meci, peste 50 de mii de suporteri.

Ai o tresărire în suflet când aduci în discuție pe „Cocoșii” francezi, pe „Pantzerele germane” sau pe „Pumele argentiniene”. Ai o satisfacție nemărginită când pomenești de golgheterii, James Rodriguez, Lionel Messi, Tomas Muller și Neymar. Ești bucuros când comentezi strategiile compuse de antrenorii Luis Felipe Scolari, Louis Van Gaal, Jose Pekerman, Didier Deschamps, Joachim Low. Ai o liniște sufletească, enunțând numele unor jucători importanţi care evoluează în marile campionate de pe Bătrânul Continent sau în cupele europene.

Discuțiile despre fotbalul nostru mioritic îți produc disconfort. Auzi în permanență bârfe, răutăți, jigniri, șmecherii… Fostului președinte de la FRF i s-au luat renta viageră, de 50 de mii de euro pe an, și alte bonusuri foarte grase. Nașu` Sandu a fost „nășit” de acei conducători care l-au pupat în dos ani la rând. Nu se mai satură și Mirciulică de bani. Are avere mare și vrea s-o facă și mai mare. Nu știe că lăcomia este de la diavol.

Este de urmărit dacă actualul președinte de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, se va ține de cuvânt și îi va pune pe liber pe membrii comisiei de licențiere care nu au acordat licența Rapidului. Spre rușina acestor „savanți”, clubului de sub Podul Grand i s-a dat ieri, la TAS, dreptul de a juca în Liga I. „Calicii” de la această blestemată comisie nu au ce căuta în fotbal. Clubul din Giulești a făcut chetă ca să depună memoriu la forul de la Lausanne. Cumva „groparul” Viorel Duru va plăti pagubele? Nu ai să vezi!

Se aude că șmecherașul de Ionuț Lupescu e cu ochii pe postul de la UEFA ocupat de Mircea Sandru. E în stare de orice. Nu lipsește din peisaj Mitică Dragomir, care se întrece în previziuni mincinoase. Nu prea le ghicește.

Aștept cu nerăbdare meciurile din fazele superioare de la Coupa do Mondo, din Brazilia, care mă bucură foarte mult. De fotbalul nostru carpato-dunărean și de cei care-l conduc, îmi e greață.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*