Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Două băbuțe certărețe

PUNCTUL PE „i”: Două băbuțe certărețe 

alexandru istrate k

După vreo două luni de liniște, pe culoarele Federației de Fotbal, au început mârâielile. Președintele ales, dar nevalidat, Râzvan Burleanu, și-a ascuțit săbiile și a tăbărât pe Nașu` Sandu. Burleanu nu-i copt și fortificat. Îi lipsește experiența, șmecheria și diplomația. Nemulțumirile se țin lanț în activitatea numărului 1 de la Casa Fotbalului. Se simte încolțit din poate părțile. Mai mult, l-a luat gura pe dinainte vorbind ceva despre deratizare și ”șoareci”, aluzie la Mircea Sandu și foștii lui colaboratori, care sunt încă în funcții. Burleanu, care nu a avut lacăt la gură, a spus despre Nașu` că e ahtiat după bani și funcții. Sandu nu a stat cu mâinile în sân, a găsit reproșuri, l-a tachinat și contrat pe Burleanu. A declarat război deschis acestuia. L-a amenințat cu tribunalul pentru că a oferit mass-mediei informații confidențiale despre contractul său de președinte al FRF.

Actualul președinte s-a comportat ca un fleț amator și nu a avut diplomația să stea măcar un an în preajma lui Sandu, să fure meserie și să-și facă intrarea la UEFA. Aceste slăbiciuni îl vor costa enorm. Răzvan Burleanu ar trebui să vină cu ceva ajutător la sectorul juvenil, unde trebuie făcute neaparat schimbări majore.

Centrele de copii și juniori sunt în paragină. E nevoie să faci un exercițiu imens de memorie ca să-ți aduci aminte când o echipă națională de juniori s-a calificat la un turneu final major (Campionatul European/Mondial) și nu se va califica atâta timp cât această ramură este în continuare neglijată și marginalizată.

Apoi, la nivel de seniori, mai multe echipe au căzut și vor cădea în infernul insolvenței. Cel mai elocvent exemplu este Dinamo, care deși a ocupat locul 4, în campionatul intern, nu va putea evolua în Europa League pentru că a intrat în blestemata de insolvență. Probleme cu banii au toate echipele, chiar și campioana ulmililor două ediții, Steaua.

Fotbalul românesc este pe buza prăpastiei și ”băbuțele” Sandu și Burleanu se piaptănă și se ceartă ca niște octogenare, acuzându-se reciproc că nu au udat floarea din ghiveciul de pe palier.

Alexandru Istrate

Răspuns la PUNCTUL PE „i”: Două băbuțe certărețe

  1. Alex

    Sandu asta ne manca fotbalul.Sa se duca acasa!

     

Adaugă un Comentariu

*