Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Dueluri sud-americane

PUNCTUL PE „i”: Dueluri sud-americane 

alexandru istrate k

Primele două meciuri din „optimile” de finală ale Campionatului Mondial au fost o afacere sud-americană. În prima confruntare, jucătorii Cariocas au luptat din răsputeri, până la loviturile de departajare, să învingă Chile. Băieții lui Felipe Scolari au tras din greu să obțină calificarea în sferurile de finală. Au avut emoții mari. După timpul regulamentar și două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 1-1 (David Luiz-Alexis Sanchez).

Cel mai bun jucător al meciului a fost portarul brazilian, Julio Cezar, care a scos multe mingii grele, iar în min. 120, bara a fost prietena lui, la șutul expediat de Pinilla. Apoi la poligonul loviturilor de la 11 m a parat două mingii trimise de Pinilla și Alexis Sanchez.

Zeița Fortuna le-a trântit chilienilor ușa de fier direct în nas, când Jara a lovit bara. Selecao a învins cu 3-2 (D.Luiz, Marcello, Neymar/Aranguiz, Diaz), pe Chile. Statuia lui Iisus Hristos, Mântuitorul (Christo Redentor) de pe muntele Corcavano, și-a aruncat privirea spre naționala auri-verde. Brazilia a fost în sărbătoare.

Chile nu a putut să treacă de blestemul optimilor. Este a treia oară când La Rojas este eliminată în această fază. De asemenea minerii au fost învinși a șase oară de Brazilia, la o Cupă Mondială.

Tot sud-americană a fost și cealaltă partidă, dintre Columbia și Uruguay. Mijlocașul lui AS Monaco, James Rodriguez, a fost călăul uruguayenilor. Le-a perforat poarta de două ori. Dubla lui a dus Columbia în sferturile de finală. Mijlocașul de 23 de ani (care îi va împlini pe 12 iulie) este primul în clasamentul golgheterilor cu cinci reușite. Cu o zi înainte de meci, Rodriguez a fost desemnat de către FIFA cel mai bun jucător al campionatului, în faza grupelor.Are stofă de fotbalist. E de rasă.

Naționala Columbiei, antrenată de senior Jose Pekerman, luptă în sferuturi, într-un nou duel sud-american, cu galonata Brazilia, gazda acestui Campionat Mondial. Este o misiune foarte grea, dar totul este posibil. Columbia s-a calificat la această competiție majoră după o pauză de trei ediții. Aventura sud-americană continuă.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*