Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 10, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: E nevoie de întăriri

PUNCTUL PE „i”: E nevoie de întăriri 

alexandru istrate k

Campioana ultimilor două ediții de campionat, Steaua București, nici nu a strălucit, dar nici nu a dezamăgit în dubla, din preliminariile Champions League, cu Stromgodset (Norvegia). A câștigat, pe Arena Națională, cu 2-0, și la general cu 3-0, luând vizele pentru turul următor. Acolo se va duela cu FC Aktobe, din Kazahstan. Cazacii au dobândit cu 1-0 și 3-0 pe Dinamo Tibilisi și merg mai departe. Și-au făcut echipă destul de bună, dar Steaua are șansa întâi. În acest început de sezon, Steaua a învins, în Cupa Ligii, pe Rapid, cu 2-1, și n-a primit gol cu norvegienii de la Stromgodset.

Antrenorul echipei din Ghencea, Costel Gâlcă, cere întăriri. Au părăsit gruparea roș-albatru, în această vară: Tătărușanu, Georgievschi, Piovacari, Kapetanos, Pintilii. Singura achiziție de marcă este portarul Arlauskis. I-ar mai trebui echipei campioană cel puțin 3-4 jucători. Primul intrat în vizior este atacantul și U Cluj, Valentin Lemnaru (30 de ani), al doilea marcator al campionatului trecut, cu 13 goluri, după Liviu Antal, care a marcat 16. Se mai poartă discuții și cu alți jucători, dar, de la Poarta Albă, Gigi Becali nu-și dă acceptul. Parcă și suporterii s-au împuținat la ultimul meci de pe Național Arena, fiind prezenți aproape 20 de mii de susținători.

Acum doi ani, când a venit la cârma Stelei, Laurențiu Regencampf și-a adus vreo 7-8 jucători buni, care au evoluat și au adus o contribuţie esențială. De când a fost uns antrenor la Steaua, Costel Gâlcă, l-a adus doar pe portarul Arlauskis, care nu prea a apărat de vreo patru ani, de când a plecat de la Unirea Urziceni. Așteaptă undă verde de la Gigi Becali și Mihai Stoica, aflați la răcoare, la mititica.

Formația cu cel mai stufos palmares din România se află printre protagonistele acestui sezon, dar va avea adversari redutabili în Astra Giurgiu (care a învins-o în Supercupă) și Petrolul Ploiești.

Costel Gâlcă a trebuit să urmeze exemplul lui Mircea Lucescu, care a câștigat cu Shakhtar Donetsk, Supercupa Ucrainei, după 2-0, cu Dinamo Kiev, fără câțiva titulari, care au părăsit echipa datorită tensiunilor militare din zona Dombas. La cârma „minerilor” „Il Luce” a câștigat 20 de trofee. Asta în 10 ani.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*