Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, aprilie 4, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: E prea mediatizată

PUNCTUL PE „i”: E prea mediatizată 

alexandru istrate k

Tenismena Simona Halep nu mai are aceleași evoluții ca în prima jumătate a anului. Acum constănțeanca este în cădere liberă. N-are formă. E debusolată și neinspirată. În turneul de la Wuhan (China), Simona a fost eliminată, prematur, în turul 2, de iberica Garbine Muguruza, care ocupă locul 22 WTA. Halep a jucat la adevărata ei valoare doar în primul set, pe care și l-a adjudecat cu scorul de 6-2. Apoi nu i-a mai ieșit nimic.Tenismena din Spania s-a impus cu autoritate în următoarele două seturi cu 6-2 și 6-3, a mers mai departe și și-a trimis adversara acasă.
Acest eșec usturător vine după dezamăgirea de la US Open, ultimul turneu de Grand Slem al anului, de care Simona Halep și-a legat toate speranțele.

La turneul de peste Ocean, Simona Halep a fost eliminată surprinzător, în turul 3, de Mirijana Lucie-Baroni (32 de ani). Această înfrângere a surprins pe toată lumea, mai ales că tenismena din Croația venea din calificări.

În acest moment, Halep poate pierde locul 2 din ierarhia mondială, dacă rusoaica Maria Sharapova (locul 4) va disputa finala de la Wuhan.

Acest picaj valoric se datorează, în mare parte și faptului că este prea mediatizată. Despre această înfrângere s-a scris mult mai mult decât despre succesul Monicăi Niculescu, care a câștigat tot în China, la Guangzhou, unde a învins-o pe franțuzoaica Alize Cornet (locul 22 WTA) cu 6-4, 6-0. Apoi, sunt probleme și de pregătire. De acest lucru răspunde antrenorul belgian Wim Fissette.

Simona are valoare și potențial, are clasă dar îi trebuie rezultate. Trebuie să scape de acea tensiune care apasă asupra ei și nu trebuie să fie atât de mult expusă. Constănțeanca a rămas în China, unde și-a anunțat prezența la Turneul de la Beijing, care va începe săptămâna viitoare. Este printre favorite, mai ales că locul 1 mondial, Serena Williams, are ceva probleme medicale.

Un alt hop este Turneul Campionilor de la Singapore, o adevărată finală WTA, la care participă cele mai bune opt tenismene din lume. Aici, Simona trebuie să arate că se poate menține la un nivel superior și că are forță să revină la forma care a consacrat-o.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*