Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: În elită

PUNCTUL PE „i”: În elită 

alexandru istrate k

Se poate spune că anul 2014 a fost unul bun pentru tenismena Simona Halep. A jubilat pe arenele tenisului mondial. A triumfat la Doha și București. A fost finalistă la Madrid și Roland Garros și semifinalistă la Wimbledon și Indian Wells. De asemenea, s-a calificat până în sferturi de finală la Australian Open. Aceste rezultate bune au ajutat-o să urce nouă locuri în clasamentul WTA. De pe 11 până pe 2, în fața ei fiind doar Serena Williams. La un moment dat, Halep ocupa locul 64 mondial.

Această excelentă poziție (2) i-a permis calificarea, în premieră, la Turneul Campionilor care va avea loc la Singapore. Acest turneu major (poate cea mai importantă competiție a anului) strânge la un loc cele mai bune opt jucătoare ale lumii. Este ultimul nivel al tenisului mondial.Tenismena din Constanța este a treia jucătoare din România, după Virginia Rusici și Irina Spârlea, care participă la această importantă finală WTA.

Simona își poate arăta clasa în fața celor mai bune tenismene de pe mapamond. Chidar dacă nu are în palmares niciun trofeu de Mare Slem, Simona Halep este considerată că face parte din elită. A avut o ascensiune incredibilă în ultimii doi ani. Oricum, dobrogeanca are un cuvânt greu de spus în următoarea perioadă.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*