Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Favoritele au intrat în careul de ași

PUNCTUL PE „i”: Favoritele au intrat în careul de ași 

alexandru istrate k

Ultimile meciuri din sferturile de finală de la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia nu au fost spectaculoase, dar au plăcut prin încleștarea cu care s-au jucat, dar mai ales suspansul din câmpul de luptă. Până la urmă favoritele și-au luat partea leului și au intrat în careul de ași.

Pe moderna Estadio Nacional, Mane Garrinchea, din Brasilia, „pumele” argentiniene i-au alergat pe „diavolii” belgiani și au mușcat o dată prin Gonzalo Higuain. Din nou Lionel Messi a avut o evoluție bună, cu toate că în min. 90 a ratat o ocazie imensă fiind blocat de portarul lui Atletico Madrid, Thibaut Courtois, pe care nu l-a învins în opt partide. Finalul meciului a fost electrizant. Belgienii, antrenați de Marc Wilmots, au forțat egalarea, însă nu l-au putut învinge pe portarul sud-american, Sergio Romero. În acest fel, naționala din țara tangoului a luat drumul spre Belo Horizonte, unde pe Estadio Mineiro va disputa semifinala cu Olanda.

”Portocala mecanică” a ratat ca la concurs în disputa de pe arena Fonte Nova, din Salvador, cu Costa Rica. Portarul lui ”los ticos”, Keylor Navas, a fost îngerul păzitor. A avut și mult noroc, „grădinarii” olandezi trimițând de trei ori balonul în bare. Până la urmă, Olanda a câștigat, după prelungiri și lovituri de departajare, cu scoul de 4-3. Au ratat, Ruiz și Umania, ambele lovituri fiind blocate de portarul de rezervă Tim Krul, care a fost trimis în teren în min. 120 de către Louis Van Gaal, în locul titulalurui Jasper Cillesen.

De remarcat faptul că naționala din Costa Rica a înfruntat trei foste campioane mondiale, Italia, Anglia și Uruguay, și două campioane europene, Grecia și Olanda, și nu a încasat decât două goluri.

În cealată semifinală, programată la Sao Paulo, pe Arena Do Baixado, se vor confrunta Brazilia, fără (Neymar și Thiago Silva), și Germania.

Sunt două „finale” în care totul este posibil. Oricare dintre cele patru combatante poate ajunge în finala de pe Maracana, de pe 13 iulie.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*