Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Fenomenul Halep e de actualitate

PUNCTUL PE „i”: Fenomenul Halep e de actualitate 

alexandru istrate k

Pe imensa arenă Filippe Chatrier de la Roland Garrros, Maria Sharapova și Simona Halep au fost protagonistele unei finale fantastice, cu trei seturi incredibile. Pe arena din capitala Franței a fost o atmosferă unică. Tribunele au fost full.

Rusoaica, stabilită în Statele Unite, a pus capăt, doar pentru moment, viselor Simonei de a câștiga un turneu de Grand Slem. A învins cu 2-1, după trei ore și două minute, la câteva minute de recordul arenei de lângă Turnul Effel. A depășit-o pe tenismena din Constanța pe plan mental și cu mici șmecherii. Sharapova merita să câștige, dar cum s-a comportat Halep, a fost excepțional.

„Voi reveni aici!”, a anunțat românca după terminarea confruntării.

După ce le-a trimis acasă pe Kleybanova, Watson, Torro Flor, Stepens, Kuznețova (în sferturi), Petkovic (în seminifinale), Simona Halep a cedat în ultimul act, după o mare luptă, cu frumoasa Maria Sharapova, care a câștigat a doua oară turneul parizian. Meciul a fost ca un adevărat thriller. Înaintea acestei performanțe, Maria triumfase la încă patru concursuri de Mare Slem: Wimbledon, U.S. Open, Australian Open, Franch Open.

Simona Halep a plecat cu capul sus din marea metropolă de pe Sena. A făcut o figură frumoasă pe arena unde câștigase Ilie Năstase și Virginia Ruzici. Românca merită felicitată. A luptat cu demnitate și curaj până la sfârșit. A împins jocul în set decisiv, lucru care nu s-a mai întâmplat la Roland Garros din anul 2011, la finala Kim Clijsters-Jennifer Capriati.

La scorul de 1-1, înaintea decisivului, arbitrul de scaun francez a permis Sharapovei o pauză de peste șapte minute să-și schimbe rochița. Mă mir că nu s-a dus s-o ajute. Apoi, a fost prea tolerant cu tragerile de timp ale rusoaicei când servea. Învingătoarea a declarat că a fost cea mai dură finală de Grand Slem disputată de ea, iar Simona Halep a fost cel mai dificil adversar în cele cinci finale de Mare Premiu câșigate.

Acum, Simona e și mai motivată s-o bată pe Sharapova, care are 4-0 în întâlnirile directe. O poate face pe iarba londoneză, de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Slem al anului, care începe la sfârșitul acestei luni. Tenismena din Constanța va continua ascensiunea începută anul trecut, când a cucerit laurii victoriei la șase turnee: Nurnberg, Den Bosch, New Heaven, Budapesta, Moscova și Sofia.

A intrat în acest an pe locul 11, iar acum e numărul trei în lume. A făcut un salt mare și un progres remarcabil. Fenomenul Halep e de actualitate. Prin prestația sa „a făcut planeta să iubească tenisul feminin” așa cum a zis fostul mare jucător Boris Becker.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*