Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 19, 2018
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Fotbalul juvenil este tot ignorat

PUNCTUL PE „i”: Fotbalul juvenil este tot ignorat 

alexandru istrate k

După mult timp, o echipă națională de juniori a României s-a calificat la un turneu de elită. Este vorba de naționala Under 17, antrenată de fostul atacant al Generației de Aur, Florin Radu Răducioiu. A învins cu 6-1 pe Danemarca și 1-0 pe Andora. Pentru calificarea (locul 1 în grupă) la Campionatul European care va avea loc în Bulgaria în anul 2015, puștii sub 17 ani din această grupă vor fi pregătiți de alt antrenor. Răducioiu se va despărți de această frumoasă echipă în scrut timp datorită faptului că îi expiră contractul cu FRF.

Blondul atacant de pe vremea lui Anghel Iordănescu a bătut palma cu oficialii lui AC Milan, conduși de pleșuvul Adriano Galiani. La echipa din Lombardia, Răducioiu a evoluat în sezonul 1993-1994 alături de Maldini, Masaro, Baresi, Savicevici, Albertini, Costacurta.

Clubul din Milano și-a deschis o academie de fotbal în Australia. Este una dintre cele mai mari din lume. La Antipozi, la această academie va lucra și Răducioiu, unde va pregăti speranțe pentru fotbalul mare. Galonatul club italian își va deschide asemenea centre pe toate continentele.

În România mult așteptatele centre de excelență promise de noul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, nu au apărut. Acest proiect este în faza discuțiilor nu a certitudinilor. Nici vorbă de ceva concret. În continuare se ignoră fotbalul juvenil. Nu i se acoră atenție deloc.
S-a uitat eficiența renumitului Luceafărul, care la începutul anilor 80 a dat fotbalului românesc numeroși fotbaliști de valoare: Hagi, Iasko, Balint, Bolba, Zamfir, Mihali. Antrenorii de atunci – Nelu Nunwailer, Costică Toma, Gheorghe Mladin, Mircea Rădulescu și directorul Dan Ionescu aveau niște salarii infime față de antrenorii de azi de la echipele naționale de juniori.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*