Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Fotbalul românesc se stafideşte

PUNCTUL PE „i”: Fotbalul românesc se stafideşte 

alexandru istrate k

Meciul din finala Cupei României cu Astra Giurgiu, pierdut, la penalty cu 2-4, a fost ultimul pe banca tehnică a Stelei pentru Laurențiu Regehcampf. Unii zic că s-a încheiat era Reghe, care a avut un bilanț foarte bun. A câștigat Supercupa, două titluri și a ajuns până în sferturile de finală ale Europa League. Șeicii de la Al Hilal i-au făcut o ofertă îmbietoare. E posibil ca Reghe să-și facă bagajele și să plece în Arabia Saudită. Cu el, va pleca în Golf și preparatorul fizic, Thomas Neuberg, care și-a adus o contribuție decisivă la trimfurile echipei din Ghencea. E posibil să plece la noua echipă a lui Reghecampf și jucătorii Szukala, Pintilii și Popa. Sunt pe picior de plecare, Tătărușanu, Latovlevici, Tănase, iar Piovacari a luat deja drumul Italiei.

În asemenea condiții, campioana rămâne descoperită peste tot. Acest lucru i-a pus în mare încurcătură pe oficialii Stelei. Totuși este posibil ca Laurențiu Reghecampf să rămână în Ghencea, arabii nefiind de acord să-i plătească clauza de reziliere.

Pleacă continuu jucători și antrenori buni pe alte meleaguri mai mănoase. Fotbalul românesc se stafidește. Bate pasul pe loc, ba mai mult dă pasul înapoi. Conduc, de pe băncile tehnice, antrenori modești ca Magiun Barbu, Șumudică, Grozavu, Țălnăr, Dulca… Au fost schimbați mult mai mulți antrenori (46) decât etape jucate (34). Au fost adevărate furtuni pe băncile tehnice.

La Federație au rămas oamenii lui Mircea Sandu, care, la cârma comisiilor, comit multe ghidușii voite sau nevoite. Arbitrii sunt aceiași, care greșesc etapă de etapă sub protecția unor observatori care parcă au cataractă. Toți sunt lacomi.

Echipe consacrate precum Rapid, Poli Timișoara, CSU Craiova sunt marginalizate, iar UTA Arad și Farul Constanța au retrogradat în liga a 3-a. Se vorbește tot mai des de insolvență sau faliment. Stafia lui Viorel Duru bântuie în domiciliul multor echipe. Noul președinte, Răzvan Burleanu, pare incapabil să gestioneze situația.

Fotbalul românesc e ca o corabie în plină furtună care scârțâie din toate închieturile și ia apă prin toate crăpăturile. Iar șefii ehipajului se uită prin binoclul intors invers, ca nu cumva să ajungă la țărm. Va fi mereu în derivă dacă nu va fi manageriat corespunzător și nu vor dispărea de prin birouri ”elefanții”.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*