Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Învinsă de presiune și emoții

PUNCTUL PE „i”: Învinsă de presiune și emoții 

alexandru istrate k

Simona Helep, a doua jucătoare a lumii, n-a fost în apele ei la turneul de Mare Slem de la US Open, ultimul din 2014. După ce a învins-o pe rusoaica Jana Cepelova cu 6-2, 6-1, tenismena din Constanța a ratat șansa de a accede în turul 3, în Statele Unite. A pierdut prematur în fața unei jucătoare accesibilă, Mirijana Lucici-Baroni, cu 6-7 și 2-5. Jucătoarea din Croația era venită din calificări și ocupă locul 121 mondial. Simona a avut, în setul 1, 5-2 și două mingi de set, pe care le-a irosit. Mai mult, a pierdut la tie break, cu 6-8.

Specialiștii în sportul alb susțin că Halep a fost învinsă de presiune și emoții. A comis nu mai puțin decât 23 de greșeli neforțate. Așa este, dar croata de 32 de ani a jucat excelent și a învins-o pe româncă în doar o oră și 33 de minute. Este cea mai rapidă eliminare din acest an pentru Simona. Românca a câștigat în 2014 doar la Doha și București. Anul trecut a triumfat în șase turnee.

Simona Helep poate cădea de pe locul 2 pe locul 5. Acest lucru depinde de prestația și rezultatele a trei adversare: Petra Kvitova, în cazul că ajunge cel puțin în faza sferturilor de finală, de Maria Sharapova, dacă va disputa finala și de Eugenie Bouchard, dacă va câștiga competiția.

Se consideră ca avut emoții, s-a pus multă presiune pe Simona cu „placa” foarte uzată, că nu ai valoare dacă nu câștigi un turneu de Grand Slem.

„Sunt om, nu sunt robot. Nu a fost ziua cea mai bună a mea. Nu m-am simțit bine. Pur și simplu, Baroni a jucat mai bine decât mine”, a declarat Simona.

Pentru româncă visul american s-a sfârșit. Tenismena din Constanța are peste trei săptămâni de pauză, timp suficient pentru a se reface din toate punctele de vedere. Are nevoie de liniște și pregătire bună. Apoi, va participa și la turneul de la Wuhan (China), care începe pe 21 septembrie.

Anul 2015 poate fi unul prolific pentru tenismena dobrogeancă, dar luați presiunea de pe ea!

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*