Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 2, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: O onoare imensă

PUNCTUL PE „i”: O onoare imensă 

alexandru istrate k

Turneul de Mare Premiu de la Wimbledon se dispută într-un spectacol total. Totul este la superlativ. Atât la masculin, cât și la feminin. Este o onoare imensă să joci pe terenurile din complexul All England Tenis Club de la Wimbledon. Mai ales când ajungi ca Simona Halep în fazele superioare ale competiției. Tenismena din Constanța, a făcut o figură frumoasa și de această dată pe malurile Tamisei. Parcă s-a născut în iarbă. Până în semifinala cu canadianca Eugenie Bouchard, a spulberat tot ce a întâlnit în cale. Se zice că a beneficiat de un culoar favorabil, după eliminările primilor doi capi de serie, Serena Williams, Na Li, dar și a Mariei Sharapova. Dar tenisul a evoluat, aproape că s-a egalizat. Surprizele sunt la ordinea zilei…

În disputa cu Eugenie Bouchard de pe arena centrală, dobrogeanca noastră nu a ținut ritmul, nu s-a concentrat suficient și a pierdut în două seturi, 6-7 și 2-6. Totuși, este o performanță notabilă realizată de Simona, care a devenit prima tenismenă din România care a ajuns în penultimul act al celui mai important turneu din lume.

În finală, Bouchard va da piept cu Petra Kvitova, care a trecut de Lucie Safarova. Bouchard a fost finalistă anul trecut, iar Kvitova a câștigat acest turneu în 2011.

Se spune în lumea sportului alb că dacă vrei să fii o jucătoare mare trebuie neapărat să câștigi un turneu de Mare Slem. Această expresie este valabilă în special pentru Simona Halep.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*