Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PUNCTUL PE „i”: Omul sfinţeşte locul!

PUNCTUL PE „i”: Omul sfinţeşte locul! 

alexandru istrate k

Mă îndoiesc că exagerez când afirm că echipa Chindia Târgoviște este una dintre revelațiile acestui sezon. Astă-vară, după ce s-a pus cât de cât pe picioare, după retrogradarea din liga a doua, nu mă gândeam că va fi una dintre aspirantele la promovare. Cu câteva zile înainte de începerea sezonului oficial, în lot mai erau decât vreo opt jucători. Majoritatea se răspândiseră ca potârnichiile spre zone mai mănoase. Odată cu venirea lui Mugur Porumbacu în funcția de președinte executiv, lucrurile s-au îndreptat. Lotul de jucători a devenit puternic din punct de vedere valoric şi numeric. Au venit rezultatele atât în Cupa Romaniei, cât și în campionat.

Echipea din Vechea Cetate de Scaun a terminat sezonul regulat pe primul loc. Tot în fruntea ierarhiei se află și în play-off după disputarea meciurilor din tur. Acum Chindia nu mai agonizează fără speranțe, mistuită de patimi politice locale. Se vrea promovarea. Fotbalul nu mai are un aer trist sub umbra Turnului Chindiei.

La formația târgovișteană întâlnești muncă, transpirație și seriozitate. Unii vor crede, unii vor râde, considerând că astfel de calități nu au trecerea de altă dată. Că sunt lozinci din alte vremuri. Tot ce se face la echipa de pe malul drept al Ialomiței cu bani puțini, cu suflet, cu dăruire, este de apreciat. Modest, ambițios, perseverent, luptător, președintele Mugur Porumbacu demonstrează că, inclusiv în fotbal, omul sfințește locul.

Numărul unu din clubul târgoviștean a arătat încă o data că știe ce face și face ce știe. Meritele aparțin și celor de pe banca tehnică, experienței, seriozității și realismului lui Silviu Dumitrescu. Chindia nu a excelat în acest sezon. A jucat mai mult pragmatic, sugerând un cor care, deși nu cântă formidabil, nu falsează.

Cu cinci etape înaintea finalului de campionat, cotațiile Chindiei s-au întărit sensibil la bursa fotbalului. Se speră că atat președintele Porumbacu, cât și antrenorul Dumitrescu vor găsi soluțiile câștigătoare pentru realizarea obiectivului propus.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*