Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 20, 2018
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Poate cuceri lumea cu „racheta”

PUNCTUL PE „i”: Poate cuceri lumea cu „racheta” 

alexandru istrate k

Tenismena din Constanța, Simona Halep, a impresionat în ultimul timp. A cucerit opt trofee WTA, ultimul la Bucharest Open (2-0, cu Roberta Vinci). A avut evoluții excelente în acest an. A disputat o finală de Grand Slem, la Roland Garos, (1-2, cu Maria Sharapova) și a ajuns în semifinalele celui mai prestigios turneu din lume, la Wimbledon (0-2, cu Eugenie Bouchard).

Se spune că, de când e antrenată de Wim Visette, Simona a făcut progrese considerabile. A ajuns de calibrul Virginiei Ruzici, care este acum managerul ei. Fiind sportivul numărul 1 din România, a intrat și în atenția sponsorilor potenți.
După turneul de la arenele BCR, câștigat fără probleme, Simona Halep se pregătește din toate punctele de vedere, pentru al patrulea și ultimul concurs de Mare Premiu al anului, US Open.

Visul dobrogencei este de a câștiga un turneu de Mare Slem. A uimit Parisul, dar nu a putut să-l și cucerească, pierzând pe zgura de la Roland Garos, după o mare luptă cu rusoaica stabilită în SUA, Maria Sharapova. Specialiștii susțin că Simona putea triumfa pe malurile Senei, dar a fost urmărită de ghinion și a fost șicanată permanent de Sharapova, care a fost protejată de arbitrul francez Noni. Apoi, pe iarba londoneză, în penultimul act, s-a accidentat încă din setul întâi și nu a mai putut face față puștoaicei din Canada, Eugenie Bouchard.

Cunoscătorii sportului alb susțin că, aproape un deceniu, Halep și Bouchard se vor lupta pentru supremația mondială. Prima are 22 de ani, iar cea de-a doua e mai mică cu doi ani.

Fostul mare tenismen, acum un prosper om de afaceri, Ion Țiriac, crede că Simona Halep poate câștiga cel puțin un concurs de Grand Slem și poate ajunge numarul unu mondial. Are valoare, are carismă și poate cuceri lumea cu „racheta”.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*